Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Force India" zaudēs visus punktus un jau šonedēļ startēs ar citu nosaukumu?

Juris Grīns
Juris Grīns

"Force India" zaudēs visus punktus un jau šonedēļ startēs ar citu nosaukumu?
Foto: Force India

Pēc tam, kad pret "Force India" komandu tika uzsākts maksātnespējas process un atradās jauni investori, turpinās dažādas neskaidrības, kā rezultātā vienībai varētu tikt liegts startēt šonedēļ notiekošajā posmā Beļģijā. Iespējams arī cits scenārijs.

Lai gan kanādiešu miljardieris Lorenss Strols un viņa vadītais konsorcijs nesen piekrita kļūt par komandas jaunajiem īpašniekiem, tiesiska rakstura problēmas turpinās un šobrīd vēl nav izbeigts uzsāktais maksātnespējas process. Tas savukārt nozīmē, ka komandai var tikt liegts piedalīties šīs nedēļas nogalē gaidāmajās sacensībās Spā-Frankošamps trasē.

Zināms, ka Strols ar partneriem meklē iespējamos risinājumus, cieši sadarbojoties ar Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA). Ja risinājums tomēr netiks atrasts, Beļģijas "Grand Prix" būs jāizlaiž.

Kreditoru kavēšanās dēļ Strola konsorcijs laikā nepaspēja nopirkt visu komandu, ieskaitot tiesības uz pieteikumu F1 pasaules čempionātam, taču ir iegādājies mantiskos īpašumus, ieskaitot sacīkšu mašīnas, rūpnīcu un ekipējumu. Tikmēr FIA apstiprināts pieteikums, kas ļauj komandai piedalīties čempionātā, aizvien pieder līdzšinējam komandas īpašniekam Vidžajam Maljam un viņa partneriem, kas nozīmē, ka faktiski komanda šobrīd nedrīkst piedalīties sacensībās.

Strols un viņa partneri pašlaik cenšas tikt pie jauna pieteikuma, kas nozīmētu, ka jau šonedēļ komanda startētu ar citu nosaukumu un tiktu svītroti visi tās izcīnītie punkti 2018. gada Konstruktoru kausā. Tiesa, lai tas realizētos, ir jāsaņem visu pārējo komandu piekrišana, līdz ar to FIA pašlaik vēl šāda scenārija iespējamību nekomentē.

Baumas liecina, ka gadījumā, ja šāds scenārijs īstenotos, komandā jau Beļģijā startētu Lānss Strols, vienības īpašnieka Lorensa Strola dēls, kamēr Estebans Okons dotos uz "Renault", bet Karloss Sainss nomainītu Stofelu Vandūrnu "McLaren" sastāvā.

Izmantotie resursi:
Motorsport Week - The latest motorsport news!

     [+] [-]

, 2018-08-23 23:29, pirms 6 gadiem
Scenārījs izkluasās gaužām interesants

     [+] [-]

, 2018-08-24 08:04, pirms 6 gadiem
No kurienes sprotacentrs dabūn šīs ziņas? Kamēr te raksta par problēmām, officiālājā adresē jau raksta ka viss ok.

https://www.formula1.com/en/latest/...