Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ja "Red Bull" neprogresēs, Verstapens gatavs aiziet

Juris Grīns
Juris Grīns

Ja "Red Bull" neprogresēs, Verstapens gatavs aiziet
Makss Verstapens
Foto: AFP/Scanpix

Holandiešu autosportists Makss Verstapens, kurš šogad aizvada ne to veiksmīgāko sacīkšu sezonu, atzīst, ka pagaidām vēl negrasās pamest "Red Bull" komandu, taču būs gatavs to darīt, ja nākamajā gadā nebūs vērojams progress.

Jau ilgu laiku zināms, ka Verstapenu savā sastāvā nākotnē labprāt vēlētos redzēt "Ferrari" vienība, taču uz nākamo gadu tā jau apstiprinājusi sastāvā Kimi Raikonenu un drīzumā gaidāms paziņojums par līguma pagarināšanu ar Sebastianu Fetelu. Verstapens nākamgad turpinās startēt "Red Bull" un uzskata, ka tieši nākamā sezona noteiks, kāda būs šīs komandas nākotne tuvākajos gados.

"Vienmēr esmu apgalvojis, ka man nav iemesla pamest savu pašreizējo komandu, ja man ir pieejama konkurētspējīga mašīna," intervijā itāļu laikrakstam "La Gazzetta dello Sport" stāsta Verstapens. "Šobrīd mēs neesam tur, kur vēlos būt, bet tas nenozīmē, ka es uzreiz iešu prom. Ja divu, trīs gadu laikā netiks sasniegts progress, tas jau būs cits stāsts. Domāju, ka nākamajā gadā sapratīsim, kas mūs sagaida nākotnē."

Pērnās sezonas pirmajā pusē Verstapens tika iekļauts "Red Bull" sastāvā un jau pirmajās sacensībās komandas sastāvā guva uzvaru, kopumā septiņas reizes kāpa uz pjedestāla un čempionātu pabeidza piektajā vietā. Šogad 11 sacīkšu laikā viņš jau piecreiz izstājies, uz pjedestāla pabijis vien reizi un kopvērtējumā ir sestais, jau 49 punktus aiz piektajā pozīcijā esošā Raikonena.

Šonedēļ Verstapens aizvadīs F1 sacensības Beļģijā, kas uzskatāms par sportista māju posmu, jo viņš dzimis netālu esošajā Haseltas pilsētā. Ātrajā Spā-Frankošamps trasē liela nozīme ir motora jaudai, līdz ar to paredzams, ka ar "Renault" dzinējiem apgādātās "Red Bull" formulas nebūs pietiekoši ātras, lai pretendētu uz uzvaru.

"Labākais ir "Mercedes" dzinējs," atzīst Verstapens. "Mēs turpinām attīstīt savu mašīnu, tomēr to dara arī pārējie. Dzinēja jomā mums nav daudz ko līdzēt, kā citām komandām, tādēļ nākas strādāt aerodinamikas jomā."

Izmantotie resursi:
F1Today.net

  +1 [+] [-]

, 2017-08-24 14:58, pirms 7 gadiem
Varbūt Maksam vispirms vajag pašam progresēt, jo īpaši startā, un tad to pašu prasīt no komandas?

     [+] [-]

, 2017-08-24 15:05, pirms 7 gadiem
kundziņš

     [+] [-]

, 2017-08-25 10:21, pirms 7 gadiem
Kad pats kļūs stabils, tad arī rezultāti augs. Komandas biedrs ar satbilitāti pogā arā! Skaidrs, ka mašīna nav tāda ar ko cīnīties par uzvarām pagaidām, bet Daniels ar to kas ir konkurē!