Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA prezidents: "Svešu ideju kopēšana F1 pastāv jau desmitiem gadu"

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA prezidents: "Svešu ideju kopēšana F1 pastāv jau desmitiem gadu"
Foto: Motorsport.com

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods, komentējot pēdējā laika ažiotāžu "Racing Point" sacīkšu mašīnas sakarā, atzinis, ka citu komandu radīto ideju kopēšana "Formulā 1" pastāvējusi jau desmitiem gadu un nav nekas neparasts.

Pēc Ungārijas posma beigām "Renault" jau otro nedēļas nogali pēc kārtas iesniedza FIA oficiālu protestu pret "Racing Point", apgalvojot, ka šī komanda izmanto risinājumus no pērnā gada čempionvienības "Mercedes" sacīkšu auto. Pagaidām gan FIA paziņojusi, ka tam nav nekādu pierādījumu.

F1 sporta nodaļas vadītājs Ross Brauns šonedēļ kādā intervijā izteicās, ka "čempionātā nav nevienas komandas, kas kaut ko nebūtu nokopējusi no konkurentiem". Tikmēr FIA prezidents Tods saka, ka kopēšana jau sen ir ierasta prakse.

"Citu komandu risinājumu kopēšana pastāv jau desmitgadēm," intervijā franču "L'Equipe" atzina kādreizējais "Ferrari" vienības šefs. "To ņem vērā visas komandas, kad veido savus jaunos modeļus. Atceros, ka Adrians Ņūvijs vienmēr nāca uz starta laukumu apskatīties "Ferrari" mašīnas."

Tods arī komentējis "Renault" centienus pierādīt "Racing Point" pārkāpumus: "Tas ir pilnīgi normāli, ja kāda komanda iesniedz protestu. To pašu Melburnā darīja "Red Bull", lai pārliecinātos par "Mercedes" DAS stūres iekārtas sistēmas legalitāti. Protams, vienmēr ir labāk, ja protests tiek iesniegts pirms sacīkstēm, nevis pēc, bet, ja ir šaubas, jebkurā gadījumā ir jāsniedz protests. Pēc tam jāskatās, kā ir interpretēti noteikumi. Komanda, kas tos ir interpretējusi vislabāk, ir lielākā ieguvēja, bet ir ļoti svarīgi zināt, kur ir robeža."

Bijušais "Mercedes" boss Norberts Haugs tikmēr intervijā "Sky Deutchland" izteicis cerību, ka "Racing Point" vienībā nākamgad brauks Sebastians Fetels.

"Šobrīd viņi patiešām ir otrā spēcīgākā komanda aiz "Mercedes"," sacīja Haugs. "Tas ir gudri izstrādāts projekts, kurā iztērēta vien daļa no naudas, ko ik sezonu tērē "Ferrari". Viņi visu ir izdarījuši ļoti, ļoti apķērīgi."

Izmantotie resursi:
grandpx.news