Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "F1 kalendārā visām trasēm vajadzētu būt tādām kā Imola"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "F1 kalendārā visām trasēm vajadzētu būt tādām kā Imola"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens atzinis, ka Imola, kur pagājušajā nedēļā holandietim izdevās izcīnīt smagu uzvaru, ir viena no viņa mīļākajām trasēm kalendārā. Sportists atzīst, ka viņam gribētos, lai būtu jāstartē vairāk "vecās skolas" trasēs, neskatoties uz to, ka pēc Emīlijas-Romanjas GP sportistam pat nācies lietot pretsāpju zāles.

Atšķirībā no jaunajām vai ļoti modernizētajām trasēm, Imolā vēl saglabātas daudzas grants joslas, līdz ar to pieļautas kļūdas pilotiem izmaksā dārgāk.

"Šī trase ir lieliska, tu tiec sodīts, ja izbrauc par tālu ārmalā," sacīja Verstapens. "Godīgi sakot, šī ir fantastiska trase. Es gribētu, lai kalendārā būtu 24 šādas trases. Mums ir daudzas trases, kas mani īsti nesajūsmina. Ir dažas vecās skolas trases, kas palikušas kalendārā, un tās ir trases, kurās iemīlējos, kad sāku skatīties un startēt F1. Mums vajag vairāk tādas."

"Red Bull" pilots sacensību noslēgumā bija nonācis tuvu pirmās pozīcijas zaudēšanai, jo strauji bija pietuvojies Lando Noriss. Vadību tomēr izdevās saglabāt.

"Esmu vienkārši salauzts no trases nelīdzenumiem," pēc sacensībām sūdzējās Verstapens. "Mana mugura un viss cits sāp. Ne tik daudz fiziskās piepūles dēļ, bet tieši tāpēc, cik nelīdzena ir šī trase. Sapņoju par iekrišanu gultā, dažām pretsāpju tabletēm un masāžu."

Oskars Piasti piebilst, ka grants joslas nodrošina mazāk darba tiesnešiem. Dažās trasēs jo īpaši daudz sodi tiek piespriesti par trases robežu pārsniegšanu, kamēr šeit pilots sevi par to soda pats.

"Šī ir viena no grūtākajām trasēm sezonā, ņemot vērā, cik vecās skolas stila trase tā ir, visur esot grants joslām," saka "McLaren" pilots. "Te nav jāuztraucas par trases robežu pārkāpšanu. Tu apzinies, ka izbrauksi grantī, ja šo robežu pārkāpsi."

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs neslēpj, ka Imola ir viena no pilotu iemīļotākajām trasēm, līdzās tādām kā Spā, Suzuka, Monako un Zandvorta.

"Tā ir lieta, kas mums visiem nedaudz pietrūkst jaunajās trasēs - šīs vecās skolas sajūtas, vēstures, kas tajās ir," sacīja Leklērs. "Prieks, ka tās tiek saglabātas kalendārā, jo tas atgādina, no kurienes viss ir nācis un, kāpēc mēs esam kļuvuši par šī čempionāta līdzjutējiem. Esmu liels fans tam, ka braucam tādās vietās kā Imola un šonedēļ Monako. Varbūt tās vienīgi būtu jāpilnveido, lai uzlabotu šovu, kā apdzīšanas iespējas šajās divās trasēs. Tajās un Suzukā, arī Zandvortā, ir iespēja izjust, kas ir F1 mašīnas virsotne."

Jau šajā nedēļas nogalē F1 čempionāta dalībnieki aizvadīs sezonas astoto posmu leģendārajā Monako ielu trasē. Pirmie treniņbraucieni notiks piektdien.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs