Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vadība slavē Šūmaheru un iekļauj 'Alpine' F1 komandas kandidātu sarakstā

Juris Grīns
Juris Grīns

Vadība slavē Šūmaheru un iekļauj 'Alpine' F1 komandas kandidātu sarakstā
Miks Šūmahers. Foto: FIA WEC

"Alpine" vienības vadītājs Bruno Famins veltījis uzslavas vārdus savam izturības sacīkšu pilotam Mikam Šūmaheram, kā arī atklājis, ka vācietis ir kandidāts uz vietu F1 komandas nākamās gada sastāvā.

Šūmahers šogad pārstāv "Alpine" izturības sacīkšu pasaules čempionātā (FIA WEC), kur dala savu prototipu ar Nikolā Lapjēru un Matjū Vaksivjēru. Lai gan pirmajos trīs posmos trijotnei vēl ne reizi nav izdevies iekļūt pirmajā desmitniekā (11. vieta Katarā, 16. vieta Imolā, 12. vieta Spā), Famins veltījis uzslavas vārdus Šūmaheram un viņa darbam gan trasē, gan ārpus tās.

"Miks te veic neticamu darbu," saka "Alpine" boss. "Tas, kas ir vispārsteidzošākais, ir viņa domāšanas veids. Protams, viņš ir ātrs, bet domāju, ka visi to zina, ka viņš ir ātrs. Izturības sacīkstēs ne vienmēr ir lietderīgi uzrādīt ļoti labu apļa laiku, jo pastāv veiktspējas balanss (BoP) un ar ātrumu ir jābūt uzmanīgam. Bet runa nav par braucēja tīrā snieguma vērtēšanu, bet par to, ka Miks patiešām neticami labi pielāgojies izturības sacensībās nepieciešamajam domāšanas veidam."

Viņš turpina: "Mēs mēdzam teikt, ka formulu braucēji ir savtīgi. Miks no pirmās minūtes bijis ļoti atvērts, ar vēlēšanos sadarboties, ļoti izpalīdzīgs saviem komandas biedriem un gatavs visu mācīties. Viņam ir super domāšanas veids un piemīt super komandas gars."

Turpinoties intrigām F1 pilotu tirgū, zināms, ka "Alpine" pašreizējos F1 braucējus uz nākamo sezonu noskatījušas "Haas" un "Audi" komandas. Tas nozīmē, ka nākamgad vismaz viena no vietām "Alpine" sastāvā varētu atbrīvoties.

Famins apstiprina, ka Šūmahers ir iekļauts starp "ļoti daudziem" kandidātiem uz vietu F1 komandas sastāvā uz 2025. gada sezonu. Tas arī no viņa puses liek skaidri noprast, ka pilotu maiņa varētu notikt.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv