Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Simondss pamet F1 tehniskā vadītāja amatu un pievienojas "Andretti" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

Simondss pamet F1 tehniskā vadītāja amatu un pievienojas "Andretti" komandai
Pets Simondss. Foto: f1.com

F1 čempionāta galvenais tehniskais darbinieks Pets Simondss pieņēmis lēmumu atkāpties no sava amata pēc septiņiem nostrādātiem gadiem. Uzreiz pēc tam paziņots par viņa pievienošanos topošajai F1 komandai "Andretti".

Šajā postenī Simondss darbu uzsāka 2017. gadā un bija daļa no komandas, kas krasi mainīja F1 tehniskos noteikumus. Viņš pārraudzīja darbu pie noteikumiem, kas stājās spēkā 2022. gadā, kā arī strādāja pie jaunajiem noteikumiem, kas tiks ieviesti 2026. gadā. Šobrīd ir pabeigts darbs pie jaunās F1 šasijas tehniskajiem noteikumiem un tie tiks publicēti jūnija sākumā. Līdz ar to Simondss izlēmis, ka šis ir īstais brīdis, lai dotos prom. Jau 2022. gadā viņš par to domāja, taču toreiz nolēma turpināt darbu.

Uzreiz arī tika paziņots par viņa pievienošanos "Andretti" komandai, kas čempionātā cer ienākt tuvāko gadu laikā. Neskatoties uz F1 komandu pretestību, amerikāņu "Andretti" komanda turpina projekta attīstīšanu, atverot jaunas bāzes un algojot arvien vairāk speciālistus. Kļuvis zināms, ka Simondss būs Maikla Andreti vienības galvenais inženierijas konsultants un darbu uzsāks tiklīdz būs beidzies viņa atvaļinājuma termiņš. Savus pienākumus pieredzējušais inženieris pildīs nesen atvērtajā Silverstonas bāzē.

Jāpiebilst, ka "Andretti" komandā kā tehniskais direktors, kurš pārrauga inženierijas nodaļu, jau nolīgts Niks Česters, ar kuru Simondss savulaik strādāja kopā "Benetton" un "Renault".

Darbu "Formulā 1" britu speciālists uzsāka astoņdesmito gadu sākumā "Toleman" komandā. Vēlāk tā pārtapa par "Benetton" vienību un Simondss spēlēja nozīmīgu lomu komandas panākumos deviņdesmitajos gados ar Mihaelu Šūmaheru. Vēlāk komandu pārņēma "Renault", bet pēc 2008. gada Singapūras GP skandāla viņš bija spiests to pamest. Līdz tam Simondss paspēja ieņemt vadošos amatus tehniskajā jomā. 2011. gadā atgriezās F1 kā "Virgin" konsultants, bet no 2013. līdz 2016. gadam bija "Williams" galvenais tehniskais darbinieks.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv