Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Čandoks: "Verstapens izlaidīs 2026. gada F1 sezonu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Čandoks: "Verstapens izlaidīs 2026. gada F1 sezonu"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Bijušais F1 čempionāta braucējs Karuns Čandoks nācis klajā ar neparastu un skaļu prognozi, sakot, ka Makss Verstapens nākamgad turpinās startēt "Red Bull" sastāvā, bet 2026. gada sezonu izlaidīs.

Lai gan ir pierimušas baumas par Verstapena iespējamo aiziešanu no "Red Bull" jau pēc šīs sezonas, šobrīd aizvien nav skaidrības par visu komandu sastāviem uz nākamo sezonu. Verstapens šobrīd ir "piesiets" pašreizējai komandai līdz 2028. gadam, taču jau tagad redzams, ka "Red Bull" pārsvars ir sarucis, turklāt 2026. gadā sāksies jauno tehnisko noteikumu ēra, kas vieš vēl lielāku neziņu par spēku samēriem.

Čandokam ir sava versija, kā rīkosies Verstapens, lai nākotnē holandietim būtu iespējami labākas izredzes turpināt cīnīties par uzvarām un tituliem.

"Arvien vairāk domāju, ka 2025. gadā Makss paliks "Red Bull" komandā," saka Čandoks. "Es domāju, ka 2026. gadu viņš ņems brīvu un šajā laikā vēros, kas notiek. Un tad 2027. gadā Makss var doties jebkur, vai ne?"

Bijušais HRT un "Lotus" komandu braucējs atgādina par Verstapena interesēm attiecībā uz citām sacīkšu kategorijām.

"Viņš ir runājis par savām ambīcijām startēt Lemānā un citos autosporta veidos," saka indietis. "Tāpēc domāju, ka 2026. gadā viņš kaut ko darīs. Un tajā pašā laikā varēs skatīties, kura F1 komanda ir ātrāka ar jaunajiem noteikumiem. Luisam Hamiltonam būs beidzies divu gadu līgums ar "Ferrari", tātad Verstapens 2027. gadā varētu startēt "Ferrari". Viņš var doties uz "Mercedes" vai arī atgriezties "Red Bull". Es domāju, ka tā var notikt."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv