Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels pagaidām piesardzīgs, Hamiltons slavē "Mercedes" izturību

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels pagaidām piesardzīgs, Hamiltons slavē "Mercedes" izturību
Hamiltons un Fetels F1 testos Barselonā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Pirmā oficiālo F1 testu diena ir aizvadīta un komandas var sākt izdarīt pirmos secinājumus. "Ferrari" pilots Sebastians Fetels atzīst, ka pirmais iespaids par jauno auto neliek vilties, kamēr "Mercedes" pārstāvis Lūiss Hamiltons atceras, ka tikpat patīkamā noskaņojumā testi sākās arī pirms viena gada, pēc kā sekoja trešā F1 titula izcīnīšana.

Sebastians Fetels pirmdien Barselonas trasē uzrādīja labāko rezultātu, veicot 69 apļus. Vācietis atzīst, ka jaunais modelis SF16-H ir krietni atšķirīgs, ir dažādi uzlabojumi un jaunas detaļas, ko pirmajā dienā vajadzēja cītīgi pārbaudīt, tādēļ neizdevās veikt tik daudz kilometrus kā gribētos.

"Esam aizvadījuši pilnvērtīgu pirmo testu dienu, kurā varēju pirmo reizi izjust šo mašīnu," dienas noslēgumā sacīja Fetels. "Pirmais iespaids ir labs, domāju, ka šis auto ir solis uz priekšu. Jutos diezgan pārliecināts par visu, lai gan mēs zinām, ka priekšā vēl daudz darāmā. Mašīna ir mainījusies gan iekšēji, gan ārēji. Apļu laikiem šobrīd vēl nav nozīmes - nozīme tiem būs Austrālijas "Grand Prix" laikā. Lai gan veicu diezgad daudzus apļus, gribētos, lai būtu varējis nobraukt vēl vairāk. Tomēr tas viss ir loģiski, jo ir dažādas jaunas lietas, tāpēc kļūsti piesardzīgāks un katru reizi apstājies, lai tās pārbaudītu. Tomēr tas viss paņem laiku."

Lūiss Hamiltons Fetelam zaudēja mazāk par pussekundi, ierindojoties otrajā vietā, taču veica vairāk apļus par visiem - 155. Arī pērn "Mercedes" izcēlās ar ļoti labu izturību un jau ar pirmajām testu dienām spēja bez problēmām veikt vairāk kilometrus par citiem.

"Ir patīkami atgriezties," saka Hamiltons. "Varēja just, ka kādu laiku nav braukts, taču tagad atkal mašīnā jūtos kā mājās. Līdz šim mašīna sevi parādījusi lieliski. Ir līdzīgi kā pirms gada, kas ir laba zīme un dod labu pamatu, kā tālāk strādāt. Galvenais ir šajā īsajā laikā nobraukt iespējami vairāk kilometrus un šajā ziņā esam sākuši fantastiski. Komanda paveikusi lielisku darbu, jo mašīna spēja bez reālām problēmām nobraukt tik daudzus apļus. Pirmā diena bija tiešām iespaidīga, tāpēc turēšu īkšķus, lai tas turpinās."

Pirmajā F1 testu dienā veiktie apļi

ApļiKomanda
156Mercedes
88Sauber
87Red Bull
84McLaren
80Williams
69Ferrari
58Force India
55Toro Rosso
54Manor
37Renault
31Haas

Formula 1 testi šogad plānoti tikai Barselonas trasē. Tie turpināsies šodien, rīt un parīt, bet pēc pārtraukuma atkal atsāksies 1. martā, bet noslēgsies 4. martā. Čempionāts startēs 20. martā Melburnā, Austrālijā.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...
theCheckeredFlag.co.uk - Motor sport news, race...

     [+] [-]

, 2016-02-23 09:41, pirms 9 gadiem
izskatas slikti... cerams ka kludos,un Ferrari panems