Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komanda "Alpine" daļēji pārdota amerikāņiem

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 komanda "Alpine" daļēji pārdota amerikāņiem
Foto: Alpine F1 Team

"Alpine" tehniskais direktors Mets Harmans atklāj, ka nākamā gada modelis A524 ievērojami atšķirsies no šī gada F1 auto. Tikmēr daļa no komandas par 200 miljoniem USD ir pārdota jauniem īpašniekiem.

Jau vasarā kļuva zināms, ka "Alpine" komandā gatavojas investēt ASV bāzētais privāto investīciju uzņēmums "Orto Capital". Viens no tā dibinātājiem Alekss Šneiders nesen kļuva par komandas direktoru. Savukārt "Orto" partneri ir investīciju uzņēmumi "RedBird Capital Partners", kā arī "Maximum Effort Investments", kura vadītājs ir Holivudas zvaigzne Raiens Renoldss.

Darījuma vērtība ir 200 miljoni ASV dolāru, par ko "Orto Capital" izdevies iegādāties 24% no "Alpine" komandas.

Šosezon franču komanda piedzīvoja gan neveiksmīgas, gan ļoti labas sacīkstes, kā piemēram Monako un Zandvortā, kur trešo vietu izcīnīja Estebans Okons. Kopā ar Pjēru Gazlī viņi nodrošināja vienībai ļoti stabilu sesto vietu Konstruktoru kausā, kas gan bija tālu no mērķa. Ar šī gada modeli A523 neizdevās panākt tik ievērojami progresu, kā tika cerēts, un nākamā gada mašīna būs ievērojami savādāka.

"Mums neizdevās izdarīt to tik labi, kā ar A522," runājot par uzlabojumiem, stāsta tehniskais direktors Mets Harmans. "Pirms tam 2022. gads bija lielisks. Ik reizi, kad uzlabojām mašīnu, izdevās arī dabūt nost svaru, tādēļ bija iespējams parādīt labu veikumu. Šis gads nebija tik sekmīgs. Nākamā gada modelim bija jāatklāj kaut kas savādāks, līdz ar ko mašīna ir pilnīgi jauna no priekšas līdz aizmugurei."

Harmans atzīst, ka agri sākts darbs pie 2024. gada modeļa izstrādes: "Sapratām, ka šogad neesam tur, kur gribam būt, un mašīnas attīstība ierobežojumu dēļ ir nedaudz apstājusies. Kad zini, ka esi tajā punktā, labāk ir jāsaprot, kur atrodies kopvērtējumā un jāiet tālāk. Un samērā ātri mēs to arī sākām darīt."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv