Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Ar kādu no ātrākajām formulām es noteikti spētu uzvarēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Ar kādu no ātrākajām formulām es noteikti spētu uzvarēt"
Valteri Botass
Foto: Digitale/Scanpix

Somu pilots Valteri Botass, kurš ļoti iespējams kļūs par Lūisa Hamiltona komandas biedru "Mercedes" sastāvā, atzinis, ka noteikti spētu uzvarēt sacīkstēs, ja viņam būtu kāda no ātrākajām šī brīža sacīkšu formulām. Sportists gan neko nestāsta par to, kā sokas pārrunas ar "Mercedes".

Šobrīd ir droši zināms, ka Felipe Masa piekritis aizvietot Botasu "Williams" komandā, ja soms parakstīs līgumu ar "Mercedes". Iepriekš tika ziņots, ka tas varētu notikt ne ātrāk kā 2017. gada janvārī, bet šobrīd presē izskanējušas runas, ka otro pilotu "Mercedes" varētu nosaukt vien februārī.

Botass par pēdējā laika notikumiem neko nestāsta, tomēr atzīst, ka būtu spējīgs izcīnīt savu pirmo uzvaru, ja brauktu tādās komandas kā "Mercedes", "Red Bull" vai "Ferrari", kas šosezon ierindojās pirmajās trīs vietās F1 konstruktoru kausā.

"Es par sevi nešaubos, un es zinu, ka esmu spējīgs uzvarēt sacīkstēs," saka Botass. "Ļoti jūtu, ka tam ir nepieciešama pareizā mašīna. Nākotnē man tāda būs un, es ceru, ka tas notiks drīz. Ja man būtu mašīna, kas spēj konkurēt ar tā brīža ātrāko formulu vai arī mašīna, kas pieder kādai no vadošajām trim komandām, es noteikti uzvarētu."

Botass vienmēr uzsvēris, ka vislabprātāk pirmo uzvaru un arī titulu gūtu kopā ar "Williams", tomēr atzīst, ka būtu gatavs mainīt komandu, ja tobrīd šķistu, ka šīs vienības sastāvā tas nebūs iespējams.

"Karjera vienmēr ir jāplāno, bet Formulā 1 ir grūti sastādīt plānu, kurā būtu zināms, kas notiks gadu no gada," skaidro Botass. "Lietas attīstās, nekad nevar zināt, kāds izvērtīsies pilotu tirgus un, cik vietas atbrīvosies komandās. Labākais plāns ir dabūt no savas mašīnas ārā visu iespējamo katrās sacīkstēs, bet pēc tam skatīties, kā situācija attīstās tālāk. Mans primārais mērķis šobrīd visai noteikti ir uzvarēt F1 posmā, bet kādudien - arī pasaules čempionātā. Vienmēr esmu cerējis, ka izdarīšu to kopā ar "Williams", bet, ja tas nenotiks, es to vienalga mēģināšu un mainīšu plānu, ja tas nebūs iespējams."

Botass Formulā 1 debitēja 2013. gadā un kopš tā laika startē "Williams" komandā. 77 sacīkšu laikā viņam deviņas reizes izdevies kāpt uz pjedestāla, bet ne reizi uz augstākā pakāpiena.

Izmantotie resursi:
Autosport