Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" komanda aizvien cer uz Konstruktoru kausu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" komanda aizvien cer uz Konstruktoru kausu
Šarls Leklērs un Karloss Sainss ar komandu. Foto: Motorsport.com

Pēc izcīnītās uzvaras ASV posmā, kas turklāt bija "Ferrari" dubultuzvara, Šarls Leklērs atzinis, ka viņa pārstāvētā komanda nebeidz cerēt uz pirmo vietu šīs sezonas Konstruktoru kausa kopvērtējumā.

Leklērs no ceturtās pozīcijas pārņēma vadību startā, bet pēc tam spēja noturēt riepas vajadzīgajā kondīcijā, lai izcīnītu pārliecinošu uzvaru. Karloss Sainss boksos devās ātrāk par Maksu Verstapenu, līdz ar to uz pitstopu rēķina pārspēja "Red Bull" pilotu un finišēja otrais.

"Ir laba sajūta uzvarēt pirmajā no trim ik pēc nedēļas notiekošajiem posmiem," sacīja Leklērs. "Pēc starta zināju, ka svarīgākais būs labi parūpēties par savām riepām un aizbraukt līdz finišam. Jau kopš pirmā apļa ātrums bija labs un jutu, ka komfortabli varu attālināties no Maksa. Esam uzlabojuši savu veikumu sacīkšu režīmā un ceru, ka tā turpināsies arī nākamajās sacīkstēs. Darīsim visu, lai iegūtu pēc iespējas augstākus rezultātus, tad sezonas beigās saskaitīsim punktus un skatīsimies, kur esam."

Leklēram šī ir astotā uzvara F1 braucēja karjerā un trešā šosezon. "Ferrari" pēc dubultpanākuma gūšanas pietuvojusies "Red Bull" vienībai vairs tikai astoņu punktu attālumā, kamēr "McLaren" ir vadībā ar 48 punktu pārsvaru. Pie veiksmīga scenārija itāļu komandai ir izredzes uzvarēt Konstruktoru kausā, ko pēdējo reizi "Ferrari" izcīnīja 2008. gadā.

"Komanda paveica lielisku darbu, lai dubultuzvara kļūtu iespējama," saka Ostinas posma uzvarētājs. "Tas arī dod daudz punktus Konstruktoru kausā. Mērķis uzvarēt tajā ir optimistisks, bet mēs nepārstāsim par to sapņot, kamēr viss nebūs beidzies."

"Ferrari" komandas vadītājs Frederiks Vasūrs skaidro, ka panākumu atslēga ir SF-24 sacīkšu mašīnas uzlabotā vadāmība: "Tā bija perfekta svētdiena. Darbu paveicām ļoti labi, izcīnījām daudz punktus, bet nevaram pazaudēt koncentrēšanos un domāt, ka šī rezultāta dēļ jau esam čempioni. Mašīna ir krietni uzlabota vadāmības ziņā, ja salīdzina, kur bijām vien dažus posmus iepriekš. Tā arī ir šo rezultātu atslēga. Pēc nedēļas posms Meksikā būs cits stāsts. Tas būs vienīgais posms, kas notiks tik augstu virs jūras līmeņa un papildus būs jādomā par dzesēšanu. Tas, ka bijām ātri Ostinā, nenozīmē, ka tādi būsim arī Mehiko. Bet dubultuzvara ir laba motivācija."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv