Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers veic sarunas par startēšanu Lemānā ar "Alpine" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers veic sarunas par startēšanu Lemānā ar "Alpine" komandu
Jaunais "Alpine" Lemānas sacīkšu auto. Foto: Motorsport.com

Miks Šūmahers visticamāk neatgriezīsies F1 čempionātā arī nākamajā sezonā, līdz ar ko 2024. gadā vācietis varētu startēt citās sacensībās. Šobrīd viņš veic sarunas ar "Alpine" vienību par piedalīšanos FIA Izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC).

Runas par Šūmahera iespējamo startēšanu šajās sacīkstēs uzvirmoja šonedēļ un Suzukas trasē, kur norisinās kārtējais F1 posms, "Alpine" komandas vadītājs Bruno Famins apstiprināja, ka sarunas notiek.

"Tā ir taisnība, ka mēs runājam ar Miku par viņa iespējamo dalību mūsu izturības sacīkšu programmā," sacīja Famins. "Tā būtu laba iespēja abām pusēm, bet pagaidām tās ir tikai sarunas. Ceru, ka drīz izdosies noorganizēt testus."

"Alpine" jau pirms kāda laika prezentēja savu LMHd klases prototipu A424, ar ko uzsāks dalību WEC čempionātā nākamajā gadā. Viens no čempionāta posmiem ir leģendārās Lemānas 24 stundu sacensības.

Pēc divām F1 čempionātā pavadītām sezonām "Haas" sastāvā, šobrīd Šūmahers ir "Mercedes" vienības rezervists. Šajā lomā viņš varēs palikt arī tad, ja nākamgad izvēlēsies startēt WEC.

"Mikam šeit ir vieta kā mūsu rezerves braucējam, viņš ir daļa no ģimenes," atzīst "Mercedes" boss Toto Volfs. "Ceram, ka viņš paliks šajā lomā. Mēs dosim viņam iespēju braukt ar mašīnu, bet viņš var būt kādas citas rūpnīcas sacīkšu pilots WEC čempionātā vai jebkur citur. Šeit viņam vienmēr būs mājas. Viņš var palikt, ja vien otra puse to ļaus, ka viņš ir mūsu rezervists."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...