Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons kritizē Grožānu par paviršību attieksmē pret rasismu

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons kritizē Grožānu par paviršību attieksmē pret rasismu
Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas pilots Lūiss Hamiltons atzīst, ka "Formulai 1" vajadzētu darīt vairāk, lai pienācīgi protestētu pret rasismu, turklāt īpaši brits kritizē franču autosportistu Romēnu Grožānu, kurš, viņaprāt, nepietiekami nopietni uztver šobrīd notiekošo.

Jau sākot ar šīs F1 sezonas pirmo posmu pirms starta braucēji sanāk kopā, lai izrādītu cieņu centieniem apkarot rasismu pasaulē, visi uzvelt melnus t-kreklus, ar uzrakstu "izbeigt rasismu", kā arī vairums brīdi notupjas uz ceļa.

Tikmēr Hamiltons, kurš ir šīs kustības līderis starp F1 braucējiem, nav apmierināts ar to, cik nopietni kopumā čempionāts pieiet šim jautājumam. Otrajā posmā Austrijā TV producenti nolēma pārtraukt translēt kadrus ar to, kā F1 piloti izrāda cieņu antirasismam, tā vietā uz brīdi ekrānos pārraidos kadrus ar "Red Bull" izpletņlēcējiem, kas turklāt bija ieraksts, nevis tiešraide. Savukārt Ungārijas posmā pirms starta šī procedūra bija ļoti sasteigta, daži sportisti nokavēja ierašanos, bet Antonio Džovinaci pat aizmirsa uzvilt melno t-kreklu.

Savukārt "Haas" komandas pilots Grožāns, kurš ir viens no trim "Grand Prix" braucēju asociācijas (GPDA) vadītājiem, piektdien pilotu sanāksmē esot norādījis, ka pietupšanās uz ceļa vairs nav nepieciešama, jo šo žestu sportisti jau ir parādījuši iepriekš, tādā veidā paužot savu nostāju.

"Mēs visi esam GPDA locekļi un šo organizāciju vada trīs cilvēki - divi, kas kampaņu tiešām atbalsta, kā arī viens, kurš uzskata, ka nav svarīgi to turpināt," neapmierināts ir Hamiltons. "Nešķiet, ka viss šis tiktu uztverts nopietni. Ir cilvēki, kas nav uzauguši ar rasismu sev apkārt, tāpēc to nesaprot, un tas viņus neietekmē. Esmu dzirdējis cilvēkus sakām, ka viņus tas neskar un tāpēc nekas nav jādara. Tomēr runa nav par mani vai tevi, runa ir par cilvēkiem, kas piedzīvo diskrimināciju."

Ungārijas posmā antirasismam veltīto procedūru nokavēja Grožāns, Džovinaci, kā arī Daņils Kvjats un Kevins Magnusens. Jau trešo nedēļas nogali pēc kārtas netupties uz ceļa tikmēr izvēlējās Kimi Raikonens, Makss Verstapens, Šarls Leklērs un Karloss Sainss, tāpat šai četrotnei šoreiz pievienojās meksikānis Serhio Peress un taizemiešu izcelsmes brits Alekss Albons.

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 | Formula 1 news all the time

  +2 [+] [-]

, 2020-07-22 10:20, pirms 4 gadiem
Sports ar politiku nav savienojams.
Tikai stulbs stul.benis sportā var kačāt pravas par kaut kādu politisku kustību.
Lai vispirms protestē par tiesību izmantošanu un kritizē par pienākumu nepildīšanu, gribētos redzēt sejas, jo ļoti daudzi zina savas tiesības (it sevišķi ASV), bet pilnībā ignorē savus pienākumus (it sevišķi ASV).

  +1 [+] [-]

, 2020-07-22 12:06, pirms 4 gadiem
archdevil rakstīja: Sports ar politiku nav savienojams.
Tikai stulbs stul.benis sportā var kačāt pravas par kaut kādu politisku kustību.
Lai vispirms protestē par tiesību izmantošanu un kritizē par pienākumu nepildīšanu, gribētos redzēt sejas, jo ļoti daudzi zina savas tiesības (it sevišķi ASV), bet pilnībā ignorē savus pienākumus (it sevišķi ASV).
sports ar politiku ir saistīts vistiešākajā veidā

     [+] [-]

, 2020-07-22 12:28, pirms 4 gadiem
Melnais velk rasismu iekš F1, pirms tam viss bija kārtībā. Vēl arī visas formulas ir iekrāsotas geju krāsās. Common! Jums ir jābrauc neviss japropogandē liekas lietas

     [+] [-]

, 2020-07-22 13:13, pirms 4 gadiem
filipsog rakstīja: sports ar politiku ir saistīts vistiešākajā veidā
politika ir vienkārši ta ka dēle piesūkusies. Tas pats kas valdība un korupcija. Man gribas domāt, ka nav saistītas un ka sportists 1. ir sportists nevis kaut kadas idealogijas nesejs. + nav normali ka Hamiltons kādam kaut ko pārmet, vajag nolikt pie vietas viņu ar kādu soda mēru

     [+] [-]

, 2020-07-22 13:15, pirms 4 gadiem
Hamitons domā , ka ir karalis F1, bet braucējiem viņš ir pie vienas vietas. Beigas tikai Botass uz ceļiem metiīsies un slavinās melnos kverpļus

     [+] [-]

, 2020-07-23 03:59, pirms 4 gadiem
Hamelis jau pāršūmējies, galīgi smadzenes sviestā sakūlis.