Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens atkal neuzvar kvalifikācijā - otro reizi karjerā no pirmās vietas sāks Noriss

Agris Suveizda

Verstapens atkal neuzvar kvalifikācijā - otro reizi karjerā no pirmās vietas sāks Noriss
Lendo Noriss. Foto: AFP/Scanpix

Par Spānijas F1 posma kvalifikācijas uzvarētāju Barselonas trasē negaidīti kļuvis "McLaren" britu pilots Lendo Noriss, kurš par divdesmit tūkstošdaļām apsteidza sezonas līderi Maksu Verstapenu no "Red Bull" un izrāva pirmo starta pozīciju.

• Pirmajā sesijā pirmais bija "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, otrajā sesijā ātrākais bija Verstapens, bet izšķirošajā sesijā viņu no līderpozīcijas nostūma tā brīža vicelīderis Noriss, apli veicot minūtē un 11,383 sekundēs un nīderlandieti beigās apsteidzot par 0,020 sekundēm.

• 24 gadus vecais Noriss kvalifikācijā uzvarēja tikai otro reizi karjerā – iepriekšējoreiz viņš to paveica pirms 1001 dienas, 2021. gada septembrī uzvarot Soču kvalifikācijā.

• Sezonas pirmajās septiņās kvalifikācijās uzvarēja Verstapens, bet iepriekšējos posmos pirmo starta pozīciju ieguva Šarls Leklērs un Džordžs Rasels.

• Noriss bija ātrākais arī vakardienas pirmajos treniņbraucienos, otrajos ātrākais bija cits brits Hamiltons, bet šodien trešajos treniņbraucienos ātrākais bija Karloss Sainss no "Ferrari". Verstapenam treniņos otrā, piektā un ceturtā vieta.

• Sezonas kopvērtējumā Noriss ar 131 punktu ir trešais aiz Vertapena (194) un Leklēra (138). Noriss uzvarēja Maiami posma sacensībās un vēl trijos posmos bijis otrais.

• Jau pirmajā sesijā kvalifikācija beidzās "RB-Honda" braucējiem Juki Cunodam un Denjelam Rikardo, kuri sezonas kopvērtējumā ieņem 10. un 12. vietu.

• Sacensību sākums Barselonas trasē rīt plānots plkst. 16.00 pēc Latvijas laika.