Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "Hamiltons pēdējā aplī iztraucēja mani"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "Hamiltons pēdējā aplī iztraucēja mani"
Luiss Hamiltons Austrijā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Mercedes" pilots Niko Rosbergs daļēji vaino savu komandas biedru Luisu Hamiltonu pēdējā lidojošā apļa izjaukšanā. Kā zināms, Rosbergs sacensības Austrijā sāks no trešās pozīcijas, kamēr Hamiltons startēs vien devītais.

Hamiltona pirmo rezultātu Austrijas "Grand Prix" trešajā kvalifikācijā, kurš gan arī nebija no ātrākajiem, tiesneši anulēja, jo sportists bija neatļauti izbraucis no trases, savukārt otrajā mēģinājumā jau otrajā līkumā 2008. gada F1 čempions saslīdēja. Rosbergs pēc pirmā mēģinājuma piekāpās abām "Williams" formulām, bet vācieša otro mēģinājumu izjauca Hamiltona dēļ izkārtie dzeltenie karogi.

"Ja godīgi, man neizdevās nobraukt perfektu apli, turklāt zaudēju arī tādēļ, ka saslīdēja Luiss," stāsta F1 čempionāta līderis Rosbergs. "Dzelteno karogu dēļ tiek zaudētas 0.2 līdz 0.3 sekundes, tādēļ nebija iespējams uzlabot iepriekšējo rezultātu. Tas šodien man iztraucēja pēdējo apli, taču ir tā kā ir. Noteikti nevēlējos, lai "Williams" braucēji kvalificējas priekšā, taču trešā starta vieta arī nav slikta."

Hamiltons, sākotnēji jautāts par to, kāpēc notika saslīdēšana, īsti nemācēja paskaidrot iemeslu.

"Es nezinu, vienkārši saslīdēju," viņš saka. "Nospiedu bremzes un aizmugure sabloķējās. Tomēr viss ir kārtībā, priekšā gaida gara sacīkste. Šajā trasē nav daudz līkumu, bet ir garas taisnes. Savukārt mums ir labākais motors, tāpēc ceru, ka spēšu pacelties uz augšu."

Tā kā arī Niko Hilkenbergs trešajā kvalifikācijas daļā neuzrādīja rezultātu, Hamiltons startēs devītais, nevis desmitais.

Vēlāk "Mercedes" vadītājs Toto Vulfs nāca klajā ar paziņojumu, ka tehniskas problēmas nav vainojamas Hamiltona saslīdēšanā, kā tika sākotnēji ziņots.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2014-06-22 11:45, pirms 10 gadiem
Dots pret dotu

     [+] [-]

, 2014-06-22 12:54, pirms 10 gadiem
Atkal nav draugi?

Lai gan pats Hamiltons ir zemāk... tad jau paliek draugi.

     [+] [-]

, 2014-06-22 14:17, pirms 10 gadiem
Nu psc, atkal sākās...

     [+] [-]

, 2014-06-23 15:07, pirms 10 gadiem
Ko jus cikstat?
Neko tadu jau vins nepateica!