Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Tagad ir vairāk sajūtas, ka esmu sacīkšu komandā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Tagad ir vairāk sajūtas, ka esmu sacīkšu komandā"
Valteri Botass. Foto: Alfa Romeo Racing

Somu F1 pilots Valteri Botass atzīst, ka "Mercedes" komandā savulaik vairāk sajutis uzņēmuma atmosfēru, kamēr "Alfa Romeo" vienībā valda patiess sacīkšu komandas gars. Sportists arī atzīst, ka karjeru tuvākajā laikā noslēgt negrasās.

"Mercedes" komandā Botass startēja tās ziedu laikos, izcīnot desmit uzvaras un divreiz čempionātu noslēdzot otrajā vietā. Šobrīd otro sezonu braucējs startē Šveicē bāzētajā "Sauber" komandā, kas, oficiāli zināma kā "Alfa Romeo Racing".

"Atšķirība ir diezgan liela," podkāstā "Beyond the Grid" atzīst Botass. "Kad atnācu uz šejieni, vairāk bija sajūta, ka esmu sacīkšu komandā, nevis uzņēmumā. "Mercedes" bija sajūta, ka tas ir korporatīvs, salīdzinot ar "Alfa Romeo", kas ir vienkārši patiesa sacīkšu komanda. Tā bija priekšrocība, ka ierados šeit no komandas, kas piecus gadus, ko tajā pavadīju, vienmēr uzvarēja. Biju redzējis, ko tas prasa no komandas, lai tā varētu startēt šādā līmenī. Ir jūtama arī kultūru atšķirība, jo Šveicē un Apvienotajā Karalistē tās ir dažādas. Dažādas valstis, dažādas valodas, bet abas ir smagi strādājošas nācijas."

Pērn Botass regulāri finišēja punktos, sevišķi sezonas pirmajā daļā. Šogad "Alfa Romeo" mašīnas nav gana ātras un pirmo piecu posmu laikā vadošajā desmitniekā izdevies finišēt vien reizi.

Botasam ir jau 33 gadi, taču viņš vēl nedomā par karjeras beigšanu. Iepriekš jau vēstīts, ka Botass labprāt būtu šīs komandas sastāvā, kad 2026. gadā tā pārtaps par "Audi" rūpnīcas vienību.

"Es pagaidām joprojām neredzu, ka varētu beigt savu F1 karjeru tuvākajā nākotnē," stāsta Botass. "Savā braukšanā neredzu nekādu veiktspējas kritumu. Joprojām manī ir šī vēlme atkal uzvarēt un tā nekad nepazūd."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-05-24 06:49, pirms gada
Ļoti labi, ka pulveris vēl sauss, un gadu vēl nav pārāk daudz. Jāgaida tikai atkal iespēja tikt labā mašīnā. Audi perspektīvā varētu to dot, lai gan viss jaunais ir kā melnais zirdziņš. Bet citu variantu jau reāli nav. Vismaz šobrīd.