Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" vadība apsvērusi iespējamo aiziešanu no F1

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" vadība apsvērusi iespējamo aiziešanu no F1
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Lai gan esam pieraduši, ka jau vairākus gadus "Formula 1" trasēs dominējošais spēks ir "Mercedes" komanda, Vācu autoražotāja vadība apspriedusi iespējamo aiziešanu no pasaules čempionāta. Pagaidām pieņemts lēmums palikt, taču par tālāku nākotni skaidrības nav.

"Mercedes" komanda uzvarējusi Konstruktoru kausā ik sezonu jau kopš 2014. gada, tāpat kopš tā laika pilotu ieskaitē triumfējuši tieši šīs vienības sportisti. Būtu grūti iztēloties, ka čempionātā pēkšņi vairs nestartētu Lūisa Hamiltona un Valteri Botasa pārstāvētā komanda, tomēr realitāte ir tāda, ka "Mercedes" vadība ik pa laikam apspriež to, vai arī turpmāk startēt "Formulā 1".

"Valdes sēdē par to nesen bija diskusija, jo esam liela korporācija un zīmols, tāpēc ir jādomā, vai būsim šeit ilgtermiņā un gribēsim iet cauri dažādiem laikiem," skaidro "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs. "Var pienākt laiki, kas būs ļoti grūti, tā kā šīs desmitgades sākumā, un tad var būt sezonas, kas izvēršas lieliskas."

"Mercedes" ar panākumiem F1 čempionātā startēja jau pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, bet, pēc plaši zināmās traģēdijas 1955. gada Lemānas 24 stundu sacīkstēs, aizgāja gan no "Formulas 1", gan citām autosporta klasēm. Atgriešanās F1 notika vien 2010. gadā, un pirmajās sezonās līdz augstiem panākumiem aizsniegties neizdevās pat ar Mihaela Šūmahera un Niko Rosberga palīdzību.

Šobrīd "Mercedes" nopietni iesaistījusies arī "Formula E" čempionātā un no nākamās sezonas jau startēs ar savu rūpnīcas komandu. Lai gan jaunās uz elektrifikāciju vērstās tehnoloģijas kā autoražotājam "Mercedes" ir ārkārtīgi svarīgi attīstīt, pagaidām nolemts, ka resursi tiks veltīti arī "Formulai 1", kur iekšdedzes dzinējus papildina dažādas hibrīdtehnoloģijas.

"Mēs neiesim prom," mierina Toto Volfs.

Izmantotie resursi:
Inside Racing

  +2 [+] [-]

, 2019-05-23 10:51, pirms 5 gadiem
F1 kā "sports", kaut gan par sportu to nevar dēvēt, jo sacenšas nauda, iet uz grunti!
Maina posmu norises vietas, jo nav intereses no skatītājiem.
Sacensības paliek daudz drošākas, līdz ar to arī garlaicīgākas.
Komandas biedriem neļauj cīnīties savā starpā.
Sacensības prasa milzu līdzekļus, kuru var arī neatmaksāties.

Īsumā - dodu F1 max 10 gadus vēl un šis čempionāts vairs nenotiks.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-23 11:53, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: F1 kā "sports", kaut gan par sportu to nevar dēvēt, jo sacenšas nauda, iet uz grunti!
Maina posmu norises vietas, jo nav intereses no skatītājiem.
Sacensības paliek daudz drošākas, līdz ar to arī garlaicīgākas.
Komandas biedriem neļauj cīnīties savā starpā.
Sacensības prasa milzu līdzekļus, kuru var arī neatmaksāties.

Īsumā - dodu F1 max 10 gadus vēl un šis čempionāts vairs nenotiks.
Drošvien būs jāmaina savs niks,jo šajā sezonā tikai 2 posmus esmu noskatījies. Un ir apnikusi slinko itāļu nespēja konkurēt ar fričiem. Protams Ferrari arī bija tāda dominace,kad šūmis visiem pa priekšu mauca,bet tad Formula bija asāka,mašīnas vairāk dega,bija konflikti starp komandas biedriem. Tagad tas arī ir,bet te uzreiz iejaucas komanda. Toto saka,ka nepieļaus,ka Hamiltons ar Botasu sāk konfliktot. Un kas notiktu,ja kādreiz trasē viņi viens ar otru sadurtos? Mersedess nebūtu čempions? Kāds no viņu pilotiem nebūtu čempions? Kam domāta Formula? Līdzjūtējiem vai komandu vadībai? Bez līdzjūtējiem Formula izmirs. Būtu Toto atļāvis cīnīties Hamim ar Valteri. Kopvērtējumā tas nekādas sekas tāpat neatstās. Un tā mašīna drīz vairs neizskatīsies pēc formulas,bet pēc kaut kādas formulas uz ūdens. Drošība protams ir laba lieta,bet Formula1 agrāk vienmēr bija slavena ar to,ka tā ir arī bīstama. Brauktu Senna ar tagadējo formulu būtu viņš dzīvs,bet Formulas vēsturē vairs nebūtu šīs tumšās dienas,kad nedēļas nogalē gāja bojā 3 cilvēki. Tas ir liktenis. Un tāpēc arī braucēji izvēlējās tādu profesiju,jo patīk ar lielu ātrumu riskēt. Tagad Hamis un Fetels pelna 40-50 miljonus sezonà,bet ar ko viņi riskē? Nokavēt vakariņas pēc sacīkstes?

     [+] [-]

, 2019-05-23 13:51, pirms 5 gadiem
Viss pareizi! Visi lielie auto ražotāji pāriet un nākotni! Tas ir Formula e