Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs uzvar Ķīnas GP un kļūst par virtuālo čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs uzvar Ķīnas GP un kļūst par virtuālo čempionu
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

"Ferrari" komandas pilots Šarls Leklērs kļuvis par uzvarētāju oficiālajās Ķīnas "Grand Prix" virtuālajās sacīkstēs, savukārt īsi pirms tam sportistam izdevās nodrošināt titulu kādā citā simulācijas sacīkšu seriālā.

Leklērs "Formula 1" virtuālajā pasaules čempionātā "F1 Esports Virtual Grand Prix" debitēja iepriekš Melburnas trasē notikušajā posmā Austrālijā, kad izcīnīja uzvaru, un panākumus viņam izdevās atkārtot arī Šanhajas trasē, kur svētdien būtu bijis jānotiek reālajam Ķīnas posmam. Šoreiz gan konkurence bija vēl spēcīgāka, jo uz starta stājās septiņi F1 čempionāta dalībnieki.

Leklērs kvalifikācijā izcīnīja pirmo pozīciju, kamēr otrais ātrākais braucējs Džordžs Rasels no "Williams" nometnes saņēma piecu starta vietu sodu par konkurenta bloķēšanu. Rezultātā pirmajā rindā līdzās Leklēram stājās "Red Bull" pilots Alekss Albons. Sacensības bija 28 apļus garas un par simulācijas platformu tika izmantota "Codemasters" datorspēle "F1 2019".

Uz boksu apmeklējumu rēķina Albonam izdevās pārņemt vadību, un viņš visiem spēkiem centās noturēt Leklēru sev aiz muguras, vienubrīd talkā nākot arī komandas biedram, futbola kluba Madrides "Real" vārtsargam Tibo Kurtuā, kurš arī pārstāvēja "Red Bull" krāsas. Neskatoties uz labāku stratēģiju no Albona puses, 11. aplī Leklērs tomēr atguva vadību un pēc tam izveidoja pārsvaru, ko saglabāja līdz finišam.

Albons finišēja otrais, pirmo reizi šajā seriālā iekarojot pjedestālu, kamēr trešais, pēc grūtas cīņas ar Vjetnamas posma uzvarētāju Gvanju Žou, finišu sasniedza bijušais F1 pilots Stofels Vandūrns, kurš spēlē pārstāvēja "Mercedes". Tiesa, viņš saņēma piecu sekunžu sodu par izbraukšanu ārpus trases, un galu galā trešā vieta pienācās "Renault" testpilotam Žou. Vandūrns beigās palika tikai piektais, palaižot priekšā arī jau pieminēto Raselu, kamēr otrs "Mercedes" pilots Estebans Gutjeress finišēja sestais.

Ķīnas GP rezultāti

VietaPilotsKomanda
1.Šarls LeklērsFerrari
2.Alekss AlbonsRed Bull
3.Gvanju ŽouRenault
4.Džordžs RaselsWilliams
5.Stofels VandūrnsMercedes
6.Estebans GutjeressMercedes
7.Luī DeletrazsHaas
8.Liams LavsonsAlphaTauri
9.Nikolā LatifiWilliams
10.Karloss SainssMcLaren
11.Pjetro FitipaldiHaas
12.Kelams IljotsFerrari
13.Džimijs BrodbendsRacing Point
14.Huans Manuels KoreaAlfa Romeo
15.Tibo KurtuāRed Bull
16.Entonijs DeividsonsRacing Point
17.Čīro ImmobileAlphaTauri
18.Ians PoultersRenault
NFAntonio DžovinaciAlfa Romeo
NSLendo NorissMcLaren

Labāko momentu apskats: https://www.youtube.com/watch?v=S87...

Savukārt pirms tam norisinājās pēdējie divi "Race for the World" virtuālā seriāla posmi, kuros arī startēja vairāki F1 piloti. Šarls Leklērs uzvarēja divos, ieskaitot noslēdzošo posmu Austrijā, un kļuva par čempionu. Zīmīgi, ka pirmās četras pozīcijas kopvērtējumā aizņēma Leklēru un Albonu ģimenes pārstāvji. Šarla brālis Arturs Leklērs sešu notikušo sacīkšu laikā uzvarēja vienā no tām un ieguva trešo vietu, otrajā vietā ierindojās Luka Albons, kurš neuzvarēja ne reizi, bet tikai vienreiz nekāpa uz pjedestāla, kamēr viņa brālis Alekss uzvarēja vienā cīņā un ieguva ceturto pozīciju punktu tabulā.

     [+] [-]

, 2020-04-22 11:13, pirms 4 gadiem
Šis taču notika nedēļas nogalē... ja reiz par to raksta, tad kāpēc tikai tagad? Nav gluži tā, ka visā pasaulē notiek pārāk daudz sporta sacensību, ka visu nevar paspēt apskatīt...

Starp citu, vēl vienas sacīkstes, kurās uzvarēja Leklērs, bija Veloce's Versus seriālā. Tā ka Šarlam bija ļoti ražīga nedēļas nogale.

     [+] [-]

, 2020-04-22 13:16, pirms 4 gadiem
Interesanti, Ķīnas gonka bija svētdienas vakarā, bet raksts tapis trešdienas dienā. SC pārspēj paši sevi.