Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Arivabene: "Raikonens labāko sniegumu rāda, kad viņam ir problēmas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Arivabene: "Raikonens labāko sniegumu rāda, kad viņam ir problēmas"
Raikonens uz pjedestāla Bagreinā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Mauricio Arivabene noliedz, ka Luiss Hamiltons būtu nosaucams par reālu kandidātu uz vietu viņa vadītās "Ferrari" komandas sastāvā, taču tajā pašā laikā negarantē, ka tiks pagarināts līgums ar Kimi Raikonenu.

Vai pašreizējais F1 čempions Luiss Hamiltons pagarinās līgumu ar "Mercedes" un, vai Kimi Raikonens turpinās startēt "Ferrari" arī 2016. gadā? Šobrīd tie ir sastošākie jautājumi F1 pilotu tirgū, līdz ar to žurnālisti turpina iztaujāt "Ferrari" vadību par iespējamo komandas sastāvu nākamajā sezonā.

"Vai Luiss Hamiltons bieži jums zvana? Jo man viņš nezvana," ironiski saka "Ferrari" boss Arivabene. "Ikviens no F1 braucējiem vēlas startēt "Ferrari". Tas ir tikai normāli, jo to grib pat piloti, kas daudzas reizes kļuvuši par čempioniem."

Lai gan Arivabene noliedz, ka Hamiltons kandidētu uz vietu "Ferrari", tajā pašā laikā viņš negatavojas sasteigt līguma pagarināšanu ar Raikonenu, kura sniegums pēdējā gada laikā bijis mainīgs un drīzāk nepietiekami labs.

"Pašlaik esmu apmierināts ar tiem pilotiem, kas mums ir, tomēr tas vēl nenozīmē, ka jau rīt parakstīšu jaunu līgumu ar Kimi Raikonenu," viņš skaidro. "Šajā ziņā nav nekā slēpjama - es teicu Kimi, ka viss ir atkarīgs no viņa snieguma. Un viņš nodemonstrēja, ka ir lielisks braucējs."

Arivabene pirms Bahreinas posma publiski izteicās, ka Raikonenam jādomā par snieguma uzlabošanu, ko soms visai ātri izdarīja, ceturtajā sezonas posmā, pēc 26 sacīkšu pārtraukuma, kāpjot uz pjedestāla. Bahreinā viņš finišēja otrais, tikai nedaudz zaudējot uzvarētājam Hamiltonam un aiz sevis atstājot otru "Mercedes" braucēju Niko Rosbergu, kuru apdzina neilgi pirms finiša.

"Ja jūs jautājiet man tagad, vai viņš ir pelnījis kontrakta pagarināšanu, es saku, ka ir," stāsta Arivabene. "Tomēr, ja es teiktu viņam "jā", nevēlos, lai viņš "aizmieg". Gribu, lai viņš vienmēr ir "pamodies". Kimi labāko sniegumu demonstrē tajos brīžos, kad viņam ir nedaudz problēmas. Tā ir psiholoģiska pieeja. Tāpēc papīrs šobrīd vēl ir balts. Dažreiz man ir jāpaņem pildspalva, taču tad atkal tā jānoliek malā."

Arivabene arī atzīst, ka Bahreinas posmā Raikonens tik tuvu "Mercedes" komandai bija pateicoties agresīvai stratēģijai, kuras pielietošana vienmēr saistoties ar papildus risku. Pēc viņa vārdiem, vēl jāpaiet laikam līdz "Ferrari" varētu panākt "Mercedes", lai cīnītos bez papildus riska.

Izmantotie resursi:
Home | Daily Mail Online

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 18:13, pirms 9 gadiem
SC lūdzu vienojaties savā starpā par uzvārdu izrunu- pilnīgi komiski, ka pat viena saita ietvaros varam lasīt gan Raikonens, gan Reikenens.

     [+] [-]

, 2015-04-22 18:51, pirms 9 gadiem
Un būtu labi,ja paliktu tomēr Raikonens nevis kkāds Reikenens,kurš nezin no kurienes uzradies....

     [+] [-]

, 2015-04-22 21:40, pirms 9 gadiem
Yuka- del tadu cilveku ka tu tada vienosanas netiks panakta!
Liela dala autoru uzstaj uz Reikenenu lasitaji un Grins velas vai piekrit Raikonenam! Mani ieskaitot!

     [+] [-]

, 2015-04-23 00:27, pirms 9 gadiem
Arvīd- kā to saprast? Vai es traucēju sportacentram ievērot konsekvenci?