Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Mums ar Verstapenu ir veselīga konkurence"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Mums ar Verstapenu ir veselīga konkurence"
Karloss Sainss un Makss Verstapens
Foto: LaPresse/Scanpix

Lai gan F1 sacensību laikā Austrālijā varēja šķist, ka abu "Toro Rosso" komandas pilotu starpā valda gluži saspīlētas attiecības, Karloss Sainss atzīst, ka viņam nav nekādu konfliktu ar Maksu Verstapenu un šķietamā neapmierinātība izskaidrojama ar striktajiem radio sakaru ierobežojumiem.

Abi jaunie talanti, pieredzējušo autosportistu Karlosa Sainsa un Josa Verstapena dēli, šogad aizvada otro sezonu Formulā 1.

Verstapens Melburnas F1 posmā sākotnēji spēja pakāpties uz augsto ceturto pozīciju, taču zaudēja pozīcijas pēc tam, kad sacensības uz laiku tika apturētas. Rezultātā holandietis nokļuva aiz komandas biedra Sainsa, kurš tobrīd ilgu laiku nespēja apdzīt "Renault" pilotu Džoljonu Palmeru. Verstapens pa radio izteica atklātu neapmierinātību, situāciju raksturojot ar vārdiem, kas aptuveni varētu nozīmēt "sūda joks".

"Domāju, ka mums ir veselīga konkurence," portāls "f1.com" citē Sainsu. "Vismaz no manas puses ne ar vienu nav nekādu konfliktu. Pa radio starp mani un komandu nebija īpaši daudz komunikācijas, daudz ko tobrīd nevarēju saprast. Es tikai zinu, ka biju aiz Džoljona, viņi teica, lai braucu ātrāk, un tad es viņu apdzinu. Pēc tam nonācu aiz "Williams" formulas, bet tā taisnēs bija absolūti ātrāka."

Lai gan Sainss ilgi nevarēja apdzīt Palmeru, par ko Verstapens bija sadusmots, spānis skaidro, ka viņa rādītāji šajās sacīkstēs bijuši gluži labi: "Es apdzinu kādas astoņas vai desmit mašīnas, līdz ar to apdzīšanas momentu man pietika. Gluži vienkārši dažus apdzīt bija grūtāk. Šajā trasē nav viegli veikt apdzīšanas."

Arī Verstapens pēc sacensībām bija nomierinājies: "Starp pilotiem un komandu bija slikta komunikācija, vienkārši nepaveicās... Šķiet, tas ir vienīgais, ko varu pateikt. Pirms tam visu laiku biju ātrāks un atrāvos, pēc tam neveiksmīgā komunikācija, iestrēgšana un palikšana bez jebkādām iespējām. Tas ir sāpīgi un sarūgtinoši, bet, cerams, uz nākamajām sacīkstēm būs labāk."

Verstapens Austrālijā startēja no piektās pozīcijas, taču beigās finišēja desmitais, tieši aiz Sainsa, turklāt, cenšoties komandas biedru apdzīt, neilgi pirms finiša arī saslīdēja.

Izmantotie resursi:
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...