Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" un "Ferrari" uz Bahreinas posmu izvēlas atšķirīgas riepas

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" un "Ferrari" uz Bahreinas posmu izvēlas atšķirīgas riepas
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Uz F1 pasaules čempionāta otro posmu, kas nākamās nedēļas nogalē notiks Bahreinā, krasi atšķirīgu riepu izvēli veikušas "Ferrari" un "Mercedes" komandas - galvenās pretendentes uz uzvaru.

Šogad ir dažādojusies riepu izvēle un šajā ziņā komandām ir plašāka iespēja izvēlēties, kāda sastāva riepas katrā trasē izmantot. Katrai komandai uz katru posmu tiek piedāvāts viens komplekts no visu trīs "Pirelli" riepu tipiem, kamēr pārējos desmit komplektus izvēlas pašas komandas.

Izvēli Bahreinas "Grand Prix" izcīņai komandas veica jau decembrī, līdz ar to Austrālijas posmā piedzīvotais neļauj ieviest kādas korekcijas šajā izvēlē.

Zīmīgi, ka ievērojami atšķiras abu vadošo F1 komandu izvēle. Kamēr "Mercedes" pilotiem Niko Rosbergam un Lūisam Hamiltonam būs pa vienam vidēji cietā sastāva riepu komplektam, kā arī pa sešiem komplektiem no mīkstajām un supermīkstajām riepām, "Ferrari" braucējiem Sebastianam Fetelam un Kimi Raikonenam būs pieejami katram trīs vidēji cieto riepu komplekti, četri mīksto, kā arī seši supermīksto riepu kompleti.

Gandrīz katrai komandai izvēlētās riepu kompinācijas atšķiras.

Iepriekšējos divus gadus Sahiras trasē uzvarējis Hamiltons un "Mercedes" komanda, bet pirms tam divus gadus pirmo vietu Bahreinā ieguva Sebastians Fetels, toreiz vēl braucot "Red Bull" sastāvā. "Ferrari" pēdējo reizi šajā posmā pie uzvaras tika 2010. gadā, kad uzvaru izcīnīja Fernando Alonso.

Bahreinas F1 posms notiks 3. aprīlī.

Komandu veiktā riepu izvēle uz Bahreinas "Grand Prix":

Izmantotie resursi:
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...

     [+] [-]

, 2016-03-23 15:37, pirms 9 gadiem
Teoreetiski tas noziimee ka gan Mercedes gan Ferrari var braukt vienaadu boksu strategjiju, un ar vienaadu riepu izveeli..Intriga ne no kaa uztaisiita.

     [+] [-]

, 2016-03-23 16:23, pirms 9 gadiem
ja labākās izrādīsies vidēja sastāva riepas, tad Merši būs ziepēs ceru ka HAAS atkal tiks punktos un uz Ferrari uzvaru

     [+] [-]

, 2016-03-24 14:52, pirms 9 gadiem
Mana prognoze: Ferrari pirmajā un otrajā treniņu sesijā noriņķos vismaz 2 komplektus "Medium" riepu, lai ievāktu datus par mašīnas uzvedību ar konkrētajām riepām.

     [+] [-]

, 2016-03-25 17:01, pirms 9 gadiem
LXI rakstīja: Mana prognoze: Ferrari pirmajā un otrajā treniņu sesijā noriņķos vismaz 2 komplektus "Medium" riepu, lai ievāktu datus par mašīnas uzvedību ar konkrētajām riepām.
Vai arī mož spiedīs uz mazāk pitstopiem gonkā? Ej sazini. Un @gravitons- ferarri var braukt vienādu stratēģiju, bet merši nevar, jo mož ferrari paņem divus cietākos uz gonku. Tas gan atkarīgs no tā, cik trase prasīga būs uz riepām, jo ja var tāpat kā austrālijā ar vienu pitu tikt līdz galam, tad nemaz divus vidējos nevajag.