Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso pieļauj, ka varētu startēt F1 līdz pat 50 gadu vecumam

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso pieļauj, ka varētu startēt F1 līdz pat 50 gadu vecumam
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Starpsezonā veiktajās fiziskās formas pārbaudēs Fernando Alonso secinājis, ka varētu startēt F1 čempionātā līdz pat 50 gadu vecumam.

Alonso šovasar apritēs jau 43 gadi, un viņš ir šī brīža vecākais F1 pilots. Sportists aizvadījis jau 377 sacīkstes, kas ir čempionāta rekords. Pērn spānis parādīja ļoti sekmīgu sniegumu "Aston Martin" komandas sastāvā, guva astoņus pjedestālus un ceturto vietu kopvērtējumā, šobrīd jau kļūstot par saistošu kandidatūru uz Luisa Hamiltona vietu "Mercedes" vienībā uz 2025. gadu.

Ar savu veikumu trasē Alonso ir pierādījis, ka F1 pilotu aprindām cienījamā vecuma dēļ ātrumu nav zaudējis. Pats braucējs atzīst, ka pēc sajūtām vēl varētu startēt čempionātā vairākus gadus.

"Pirms dažiem gadiem es teiktu, ka limits ir 41 vai 42 gadi," stāsta Alonso. "Tagad, kad ieraudzīju sevi pagājušajā gadā, motivētu un labu sniegumu rādošu, domāju, ka varētu braukt vēl vairākus gadus. Šoziem fiziskajos testos un citās pārbaudēs, ko veicu, pārspēju visas cerības. Tāpēc gribu teikt, ka, ja saglabāšu motivāciju un gribēšu startēt, varu to darīt līdz 48, 49 un pat 50 gadiem."

Alonso jau pārtrauca F1 karjeru 2018. gadā, izmēģināja spēkus arī citās autosporta disciplīnās, bet 2021. gadā atgriezās. Viņš atzīst, ka vēl savā dzīvē grib īstenot citas intereses, ko nav iespējams paveikt, kamēr esi F1 pilots.

"F1 prasa pilnīgu nodošanos tai, tev ir jāatsakās no visa cita savā dzīvē," viņš saka. "Šī ir mana 24. sezona vai kaut kā tamlīdzīgi. Esmu atdevis 24 savas dzīves gadus šim čempionātam, par ko esmu priecīgs un apmierināts. Varu turpināt to vēl vairākus gadus, bet nezinu, vai gribu to darīt līdz 50 gadiem, ja kalendārs un visas pārējās lietas ir tik pārpildītas. Nav runa par manām spējām, bet dzīvē ir vēl arī citas lietas, kas mani interesē."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv