Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" komanda satraukusies par F1 nākotni

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" komanda satraukusies par F1 nākotni
"Ferrari" prezidents Luka di Montedzimolo
Foto: Digitale/Scanpix

Vecākā Formula 1 komanda "Ferrari" ir satraukusies par šī čempionāta nākotni un apņēmusies uzaicināt uz savu rūpnīcu Maranello visas komandas, lai kopīgi apsriestu, kas būtu darāms situācijas glābšanai.

Finansiālas problēmas komandām, arvien dīvainākas noteikumu izmaiņas, par naudu pērkamas pilotu vietas - tā ir tikai redzamākā daļa virzienam, kurā pēdējos gados sākusi iet Formula 1. Lai apspriestu šī brīža situāciju un padomātu par nākotni, jau janvārī visu komandu pārstāvji ieradīsies Maranello uz kopīgu tikšanos.

"Es plānoju uzaicināt visas komandas uz Maranello," atklāj "Ferrari" prezidents Luka di Montedzimolo. "Mēs nerunāsim par kādu konkrētu noteikumu punktu, kas varētu dot labumu tai vai citai komandai, bet gan Formulu 1 kopumā. Cilvēkiem ārpus saspringtajām sacīkšu nedēļas nogalēm nav laika, jo tad ir jāgatavo mašīnas startiem un jāstrādā ar sponsoriem, televīziju un līdzjutējiem. Šī būs viena mierīga diena, kuras laikā vienkārši varēsim aprunāties un palūkoties nākotnē."

Di Montedzimolo cer, ka šajā tikšanās reizē komandas savas personīgās intereses atstās otrajā plānā un uzsvaru liks uz čempionāta nākotni kopumā. Viņš vēlas, lai šīs dienas laikā uz papīra tiktu uzmestas idejas, ko būtu jādara, lai mainītu F1 nākotni, "neiedzenot stūrī" savus konkurentus.

Sevišķi asas diskusijas izraisījušas nesen notikušās izmaiņas punktu skaitīšanas sistēmā, jo no 2014. gada F1 pēdējā posmā turpmāk tiks piešķirts divreiz vairāk punktu. Di Montedzimolo šīs izmaiņas nepatīk.

"Mani tas nesajūsmina - tās šķiet pārāk mākslīgas," viņš saka. "Atceros, kad futbolā sāka piešķirt 3 punktus par uzvaru, lai izvairītos no neizšķirtiem rezultātiem. Tomēr tur vienādus punktus piešķir par katru spēli. Personīgi mani māc šaubas. Iespējams, labākais veids kā saprast patiesību, ir vienu gadu ļaut šo sistēmu izmēģināt. Šobrīd ir pāragri spriest."

Teorētiski "Ferrari" varētu izmantot savas veto tiesības un bloķēt šīs notiekumu izmaiņas, taču komanda to nedarīs: "Domāju, ka tās izmantot vajadzētu, ja lieta būtu svarīgāka un dziļāk skartu Formulu 1. Tomēr es nejustos pārsteigts, ja šī sistēma nākotnē tiktu mainīta, gluži tāpat kā savulaik tika mainīti, piemēram, kvalifikāciju formāti."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -1 [+] [-]

, 2013-12-21 12:11, pirms 11 gadiem
F1 ir murgs un vajag beigt to sviestu rādīt

  +4 [+] [-]

, 2013-12-21 12:37, pirms 11 gadiem
MightyBruins953 rakstīja: F1 ir murgs un vajag beigt to sviestu rādīt
neskaties................
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-21 14:43, pirms 11 gadiem
edzus72 rakstīja: neskaties................
daudzi arī neskatās, un tāda rīcība nodara milzīgus zaudējumus visam pasākumam kopā, jo F1 posms bieži vien ir izsmiekls uz kuru ir atnākuši vien pāris desmit tūkstoši cilvēku.
Trases nesaņem naudu, daudzas ir laimīgas, ka izmestas no F1 kalendāra, TV samazinās reklāmas, TV nepērk tiesības raidīt, nav sponsori, komandām nav naudas, jo daudzi sponsori F1 uzskata par muļķošanos bez jebkādas atdeves jo gonkās nav nekādas konkurences, pat lielajām komandām 75% (RedBull pat 90%) budžetu nodrošina īpašnieks.
Un pie visa vainīgi ir arī paši Ferrari, kas 2000.gados sāka ņirgāties par līdzjūtējiem, un FIA, kas F1 ir pārvērtusi no tehniska sporta veida par vizuālo konkursu un uzvarētājs ir vislabākā aeirodinamika.
Ja kāds domā, ka ir atdeve, tad varu pateikt, ka uzvarētāju komandas dzinēju ražotājs Renault strādā ar milzīgiem zaudējumiem (tāpat kā rallijā Citroen un Peugeot). Sporta pasaulē kompaktklases auto ražotājiem nekad nav sporta vērtības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-21 23:13, pirms 11 gadiem
Nesaprotu cilvekus kas 'neskatas jau daudzus gadus' un vel kko kritize
es piem. pingpongu neskatos bet neeju gudri stastit ka palicis neinteresants utt.