Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs atklāj stratēģiju izšķirošajam F1 posmam

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs atklāj stratēģiju izšķirošajam F1 posmam
Niko Rosbergs
Foto: Digitale/Scanpix

F1 pasaules čempionāta līderis Niko Rosbergs pēdējā posmā Abū Dabī šīs nedēļas nogalē plāno izmantot līdzīgu stratēģiju kā pārējās "Grand Prix" sacīkstēs šajā gadā, jo iepriekš pierādījies, ka šāda pieeja viņam parasti izvēršas veiksmīga. Tas arī nozīmē, ka vācietis gatavs uzņemties risku.

Pēc Brazīlijas F1 posma Rosbergs izteicās, ka vēl nezina, kādu stratēģiju pielietos sezonas noslēguma sacensībās, izsakoties, ka varbūt atbildīgāko no cīņām neuztvers īpaši. Tagad viņš apstiprina, ka patiešām izmantos tieši šādu stratēģiju.

"Es atdošu visu, lai sezonas pēdējā posmā uzvarētu," paziņojis Rosbergs. "Pēc finiša Brazīlijā es jokoju, ka uztveršu to kā katru sacīksti šajā gadā. Tomēr, jo vairāk es par to domāju, jo vairāk man šķita, ka tas nav nemaz tik traki, kā izklausās. Man tiešām šī jāuztver kā jebkura cita sacīkste. Nekas šajā sporta veidā nav viegls, tāpēc nebūs nekādas atšķirības, un aizvien būs jāatdot sevi visu, lai sasniegtu labu rezultātu."

Rosbergam pirms Abū Dabī "Grand Prix" izcīņas ir 12 punktu pārsvars pār otru "Mercedes" komandas pilotu Lūisu Hamiltonu. Ja Hamiltons uzvarēs, Rosbergam pietiks ar otro vai pat trešo vietu, lai kļūtu par čempionu, 34 gadus pēc tam, kad to paveica viņa tēvs Keke Rosbergs.

Aizvadīto nedēļu Rosbergs esot pavadījis atpūšoties ar ģimeni un draugiem, savukārt šobrīd jau koncentrējas uz gaidāmajām cīņām. Rosberga "ikdienišķā" stratēģija gan nenozīmē to, ka viņš mēģinās braukt piesardzīgi, bet gan centīsies gūt visaugstāko iespējamo rezultātu.

Tieši Rosbergs Abū Dabī uzvarēja pirms gada, bet kvalifikācijā pārspējis Hamiltonu pēdējos trīs gadus, kopš abi ir komandas biedri.

"Man ir labas atmiņas par šeit izcīnīto uzvaru pagājušajā gadā, un šī ir viena no tām trasēm, kur es vienmēr esmu bijis spēcīgs," neslēpj Rosbergs. "Līdz ar to, man ir iemesls justies pārliecinātam. Jo vairāk šī cīņa tuvojas, jo aizraujošāks viss šķiet."

Izmantotie resursi:
Autosport