Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 čempions Hamiltons: "Mana karjera varēja beigties nesākusies"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 čempions Hamiltons: "Mana karjera varēja beigties nesākusies"
Lūiss Hamiltons. Foto: Facebook.com/LewisHamilton

Četrkārtējais F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons savā autobiogrāfijā atklājis kādu faktu no skolas laikiem, kas varēja pārvilkt strīpu viņa sportista karjerai. Brits savulaik tika apsūdzēts par pārkāpumu, ko nebija izdarījis.

Šobrīd Hamiltonam ir 33 gadi un kabatā jau četri tituli "Formulā 1", bet čempionātā viņš debitēja 2007. gadā, tolaik būdams tikai 21 gadu vecs.

Vēl dažus gadus pirms tam Hamiltons tika apsūdzēts kāda skolnieka piekaušanā grupā, lai gan notikuma vietā bijis vien apstākļu sakritības dēļ.

"Kad biju pusaudzis, ne visiem bija svarīgs mans entuziasms, un mana karjera gandrīz beidzās vēl nesākusies, jo tiku nepatiesi apsūdzēts," savā grāmatā "Mans stāsts" raksta Hamiltons. "Vēl šodien man ir grūti par to runāt, jo notikušais gandrīz iznīcināja manu ticību izglītības sistēmai."

Tagadējais "Mercedes" pilots atklāj, ka 2001. gadā, būdams 16 gadus vecs, neilgi pirms vidusskolas pabeigšanas kļuvis par liecinieku uzbrukumam kādam skolniekam.

"Mani apsūdzēja skolnieka piekaušanā," viņš raksta, sacīdams, ka tika izslēgts no skolas kopā ar vēl sešiem citiem zēniem, lai gan apgalvoja, ka ir nevainīgs.

"Tā nebija taisnība," viņš stāsta. "Tāpat kā daudzi citi, es todien staigāju apkārt, gaidīdams nodarbības sākumu. Iegāju tualetē brīdī, kad notika uzbrukums. Es nebiju iesaistīts, bet zināju puišus, kas to izdarīja."

Pēc tam Lūiss ieradās skolā ar savu tēvu un pamāti, lai skaidrotu notikušo, tomēr nekas nemainījās. Tobrīd jaunais sportists esot nosūtījis vēstuli vietējam izglītības nozares vadītājam un pat Premjerministram. Rezultātā notika padziļināta izmeklēšana, kuras laikā Hamiltons tika atzīts par nevainīgu.

"Kad tas notika, šķita, ka viss, kādēļ esmu strādājis, ir nolemts mēslainei," atzīst Hamiltons. "Es uztraucos, ka pazaudēšu savu karjeru autosportā un izdevību, ko piedāvāja "McLaren"."

Izmantotie resursi:
Latest UK and World News, Sport and Comment |...