Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Maldonado paliks "Lotus" sastāvā, komandu gatavojas pārņemt "Renault"

Juris Grīns
Juris Grīns

Maldonado paliks "Lotus" sastāvā, komandu gatavojas pārņemt "Renault"
Pastors Maldonado
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Venecuēliešu F1 pilots Pastors Maldonado 2016. gadā turpinās startēt "Lotus" sastāvā, apstiprinājusi komanda. Tā viņam būs jau trešā sezona šīs vienības rindās.

Lai gan Maldonado jau bija līgums uz 2016. gada F1 sezonu, iespējamā komandas pārdošana kompānijai "Renault" viņa nākotni nostādīja zem jautājuma zīmes.

Tas, ka "Renault" komanda nākamgad atkal startēs Formulā 1 rūpnīcas vienība statusā, vēl nav apstiprināts, tomēr zināms diezgan droši. Tiesa, tiek ziņots, ka "Renault" nav izdevies vienoties ar Berniju Eklstounu par "vēsturiskās komandas" statusa iegūšanu un sākotnējā maksājuma saņemšanu.

Tikmēr saglabājot līgumsaistības ar Maldonado, "Renault" no venecuēlieša sponsora, naftas kompānijas PDVSA, saņems 50 miljonus ASV dolāru, kas tiek maksāti par sportista iespēju startēt F1 čempionātā. Tāpat "Renault" arī neesot vēlmes tērēt naudu, lai izpirktu Maldonado līgumu un viņa vietā varētu nolīgt kādu citu braucēju.

Maldonado savā F1 karjerā aizvadījis jau 89 sacīkstes, guvis vienu uzvaru un vienreiz startējis no "pole position". Pirmās trīs sezonas Maldonado startēja "Williams" sastāvā, bet kopš 2013. gada pārstāv "Lotus".

Tikmēr "Lotus" komandas īpašnieks Žerārs Lopess uzsver, ka tuvākajā nākotnē gaidāmi arī citi būtiski paziņojumi par izmaiņām komandā, acīm redzot, ar to domājot vienības pārtapšanu par "Renault" rūpnīcas komandu.

"Renault" rūpnīcas komanda no F1 čempionāta aizgāja 2010. gadā, kad uz tās bāzes tika izveidota "Lotus" vienība.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-09-21 16:06, pirms 9 gadiem
Vēl veselu sezonu ikviena pilota vēlmi kvalificēties pēc iespējas augstāk veicinās ne tikai labākas iespējas iegūt punktus, bet arī iespēja izvairīties no satikšanās trasē ar Crashonado