Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vasērs: "Raikonens labi iederētos "Sauber" komandā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vasērs: "Raikonens labi iederētos "Sauber" komandā"
Foto: EPA/Scanpix

"Sauber" F1 vienības vadītājs Frederiks Vasērs apstiprinājis izskanējušās spekulācijas par Kimi Raikonena iespējamo atgriešanos tās sastāvā, sakot, ka 2007. gada F1 pasaules čempions komandā labi iederētos.

Raikonens "Sauber" komandā 2001. gadā aizvadīja savu pirmo sezonu "Formulā 1", bet tagad viņu "Ferrari" vadība grasās nomainīt ar jauno talantu Šarlu Leklēru. Vasērs atzīst, ka Raikonena atgriešanās savā kādreizējā komandā ir iespējama, taču tajā pašā laikā norāda, ka 2019. gada pilotu sastāvs tika komplektēts balstoties uz sportistu sniegumu, nevis sentimentālām jūtām.

"Gribu, lai sastāvā brauktu vislabākie piloti, tas komandai ir ļoti nozīmīgi, jo nevaram upurēt rezultātus," saka Vasērs. "Daudz labāk, ja komandā startē pasaules čempions nevis kāds, kurš nav guvis nekādas uzvaras. Raikonens komandā iederētos, taču mēs neizvēlēsimies pilotu tādēļ, ka viņš ir braucis komandā jau iepriekš vai arī tāpēc, ka esmu ar viņu kaut kad darbojies junioru programmā."

Neoficiāli zināms, ka "Ferrari" rūpnīcai ir tiesības noteikt "Sauber" komandai vienu no tās pilotiem. Ņemot vērā, ka "Alfa Romeo" ir "Sauber" sponsors, šogad "Ferrari" noteica, ka viens no tās braucējiem būs Leklērs. Vasērs gan precizē, ka pilots jebkurā gadījumā tiek izvēlēts pēc savstarpējām pārrunām.

Uz Leklēra vietu komandā pretendē arī "Sauber" trešais pilots Antonio Džiovinaci, kuram ir saistības ar "Ferrari" rūpnīcu kopš 2016. gada.

Jāpiemin arī, ka "Sauber" komanda jau nākamnedēļ plāno pārstāt 2018. gada mašīnas attīstīšanu, lai pievērstos nākamās sezonas sacīkšu spēkrata konstruēšanai. Pašlaik tā F1 konstruktoru kausā ierindojas priekšpēdējā, devītajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-07-21 13:15, pirms 6 gadiem
Interesanti ko Kimi pats par to domā. Personīgi es neticu,ka pēc Ferrari viņš brauks krietni zemāka līmeņa formulā. Nu vienīgi varbūt Mclarenā atgriezīsies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja