Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Mūsu problēmas ir gandrīz novērstas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Mūsu problēmas ir gandrīz novērstas"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Pēc piektdien notikušajiem Spānijas "Grand Prix" treniņbraucieniem īpašs pacilājums valdīja "Mercedes" nometnē. Abi komandas piloti atzina, ka ar mašīnas uzlabojumiem, kas ieviesti uz šo posmu, izdevies panākt vērā ņemamu progresu.

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs gan bija ātrākais abos treniņbraucienos Barselonas trasē, bet "Mercedes" pārstāvji otrajā sesijā ieņēma nākamās pozīcijas. Džordžs Rasels atpalika tikai 0.1 sekundi, bet Lūiss Hamiltons bija 0.2 sekundes lēnāks. Septiņkārtējais F1 čempions atzīst, ka mašīnas kratīšanās pie liela ātruma vairs gandrīz nebija novērojama.

"Esmu ļoti apmierināts ar progresu," teica Hamiltons. "Liels, liels paldies visiem rūpnīcas darbiniekiem par nepadošanos un turpināšanu sparīgi strādāt. Mēs neesam ātrākie, bet, manuprāt, esam ceļā uz to. Šī ir pirmā reize, kad braukšanas laikā mašīna trases taisnē nekratījās. Vēl kratīšanās nedaudz ir jūtama, bet ir daudz labāk. Mēs sākam pamazām izmantot mūsu mašīnas potenciālu."

Hamiltons atzīst, ka viss vēl nav perfekti, taču atšķirība ir ļoti jūtama. Tāpat viņš uzskata, ka līdz šodien pēcpusdienā gaidāmajiem trešajiem treniņbraucieniem un kvalifikācijai ātrumu iespējams vēl vairāk uzlabot.

"Joprojām pabraukt ir grūti, bet ir daudz labāk, nekā bija pirms tam," atzīst Hamiltons. "Esmu ļoti pateicīgs par šiem uzlabojumiem. Līdz nākamajai sesijai vienkārši jāmēģina tos pieregulēt, un, lai to izdarītu, pieejams daudz datu. Domāju, ka uz sestdienu varam būt vēl labākā situācijā. Ceru, ka spēsim mīt uz papēžiem visātrākajiem braucējiem."

Arī Rasels sacīja, ka šobrīd situācija ir daudz labāka, lai gan kratīšanās vēl novērojama līkumos: "Mašīna, pavisam noteikti, reaģē savādāk, un ierobežojumi, kas ir tagad, atšķiras. Skaidrs, ka taisnēs kratīšanās vairs nav, kas ir labi, bet šur un tur to joprojām izjūtam līkumos."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2022-05-21 17:23, pirms 2 gadiem
Nu nez. Sacensībās hamis gan top 6 finišēs. Russels varētu parādīt labāku sniegumu jo pieradis braukt ar to nelabāko mašīnu. Bet hamiltonam patīk pļūtīt.