Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Venecuēla vairs nepiešķirs naudu Pastoram Maldonado

Juris Grīns
Juris Grīns

Venecuēla vairs nepiešķirs naudu Pastoram Maldonado
Pastors Maldonado māj TV kamerai
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Jaunais Venecuēlas sporta ministrs strikti paziņojis, ka vairs no valsts naudas neviens dolārs netiks piešķirts autosportam, līdz ar to F1 "ballīte" drīz varētu beigties avāriju meistaram Pastoram Maldonado.

Maldonado sponsors ir valstij piederošā naftas kompānija PDVSA un savas valdīšanas laikā sportista mērķiem ticēja arī Venecuēlas prezidents Hugo Čavess. Tomēr pēc viņa nāves sākušās asas debates par to, vai ir lietderīgi tik iespaidīgas naudas summas tērēt, lai uzturēt Formula 1 pilotu.

Jaunais Venecuēlas sporta ministrs Antonio Alvaress ir kategoriski pret to un motoru sportu izsvītrojis no valsts prioritāšu saraksta.

"Zinu, ka iegūšu daudzus ienaidniekus," saka Alvaress. "Tomēr vairs motoru sportā netiks ieguldīts neviens dolārs. Venecuēlai sportā ir citas prioritātes. Būtu negodīgi izmantot valsts naudu sporta veidiem, kas neiet roku rokā ar valsts attīstību."

Maldonado gan ir paspējis savu vārdu nedzēšami ierakstīt F1 vēsturē, jo 2012. gadā Barselonā izcīnīja savu vienīgo uzvaru. Šobrīd viņš ir pazīstams ar daudzajām sadursmēm un avārijām, taču tas vēl automātiski nenozīmē, ka Maldonado karjeru drīz būs galā, jo viņam ir visas iespējas atrast sev citus sponsorus.

Pirms F1 karjeras uzsākšanas Maldonado guva atzīstamus panākumus zemāko formulu sērijās. 2006. gadā viņš izcīnīja trešo vietu "Formula Renault 3.5 Series" čempionātā, savukārt 2010. gadā ieguva savā īpašumā GP2 titulu. Šī viņam ir jau ceturtā sezona Formulā 1. Iepriekšējās trīs viņš pārstāvēja "Williams" komandu, kopvērtējumā izcīnot 19., 15. un 18. vietu. Šogad Maldonado pārstāv "Lotus", taču pirmajos piecos posmos punktus nav guvis.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2014-05-21 15:40, pirms 10 gadiem
No vienas puse labi, ka tāds atmorozoks tiks izmests no komandas, un viņa vietā varētu nonākt talantīgāks pilots.
No otras puses žēl Lotus komandas, kura tā centās nodrošināt līdzekļus, un tagad jau atkal var sākt domāt, kur dabūt naudu.
No F1 viedokļa tādu pilotu vajag, jo visi startā pielīp pie ekrāniem, un cer ieraudzīt avārijas, un to Maldonado māk noorganizēt. Tas gan vairāk ir tāds joks, bet ļoti labs dzinulis kvalificēties pēc iespējas augstākā vietā, lai tevi neizdauza ārā jau pirmajā līkumā. Pie tam Malonado ir goda vīrs, viņš nevienā avārijā nav vainīgs - visi citi ir vainīgi, tikai ne viņš, jo viņš tikai turās pie stūres savai formulai, par citām lietām viņš neatbild.