Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Honda" motorus piegādās tikai "McLaren" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" motorus piegādās tikai "McLaren" komandai
"McLaren" formula sacensībās Šanhajā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

2015. un 2016. gada F1 sezonās "Honda" savus jaunos turbo motorus piegādās tikai "McLaren" komandai.

Kā zināms, japāņu rūpnīca "Honda" vēl tikai strādā pie jauna 1,6 litru V6 turbo motora izveides, kamēr pārējie piegādātāji ar saviem ražojumiem komandas apgādā jau šogad. Kad "Honda" paziņoja par atgriešanos Formulā 1, tika paziņots arī par sadarbības uzsākšanu ar "McLaren".

"2015. gadā "McLaren" būs mūsu vienīgie sadarbības partneri," paziņojis "Honda" F1 projekta boss Jasuhisa Arai. "Šobrīd mēs nedomājam par nākotni, jo koncentrējamies tikai nākošajai sezonai."

Tiesa, "Honda" pavisam noteikti varētu piegādāt dzinējus arī citām komandām, taču tas varētu notikt ne ātrāk par 2017. gadu.

"Protams, mēs vēlamies nākošajā sezonā sasniegt labus rezultātus," saka Arai. "Ja komandas vēlēsies mūsu motorus vai jaudas agregātus, mēs varētu sākt veikt piegādes pēc 2016. gada. Šobrīd tādu plānu nav."

Šobrīd "Honda" ceļ bāzi Miltonkeinsā, Lielbritānijā, kas būšot gatava jūnijā.

Arai arī apstiprinājis, ka kompānija nolēmusi atgriezties F1 tikai un vienīgi pateicoties jaunajiem tehniskajiem noteikumiem.

"Jaunie noteikumi ļauj katram ražotājam tiekties pēc lielākas jaudas, augstāka spiediena tiešās iešprices un daudzām, daudzām citām jaunām tehnoloģijām," viņš saka. "Tieši šī iemesla dēļ "Honda" atgriežas."

"Honda" ar 72 uzvarām ir piektais uzvarām bagātākais motoru ražotājs F1 vēsturē.

Formula 1 motoru ražotāju uzvaras:

VietaRažotājsUzvaras
1.Ferrari222
2.Ford176
3.Renault165
4.Mercedes102
5.Honda72
6.Coventry Climax40
7.TAG25
8.BMW20
9.BRM18
10.Alfa Romeo12
11.Maserati11
11.Offenhauser11
13.Vanwall9
14.Repco8
15.Mugen Honda4
16.Matra3
17.Porsche1

Izmantotie resursi:
Formula 1 history and statistics
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2014-04-21 18:17, pirms 10 gadiem
Ņemot vērā to, kā Honda sagatavoja šasiju Brawn komandai, dzinēji būs vēl labāki, jo pieredze turbodzinēju ražošanā ir vislabākā - turbo ērā Honda bija valdniece, kuru īsti neviens nespēja pārspēt, konkurenci mācēja izrādīt tikai Porsche.

     [+] [-]

, 2014-04-21 19:27, pirms 10 gadiem
Par Honda motoriem var piekrist, bet masinas buvet siem gan ta labi nepadodas. Ja Honda nedos 2 gadus nevienam savus mototorus, tad uz jauno komandu rekina izversties bus iespeja Ferrari, jo parejiem motori ir krietni dagaki, ka ari ir jau 4 klienti.

     [+] [-]

, 2014-04-21 19:40, pirms 10 gadiem
tā nu paliek jautājums kādu motoru HAAS paņems. neticas ka Ferrari, bet Cosworth pa ja gribētu, nepaspēs.

     [+] [-]

, 2014-04-21 20:51, pirms 10 gadiem
archdevil rakstīja: Ņemot vērā to, kā Honda sagatavoja šasiju Brawn komandai, dzinēji būs vēl labāki, ...
Un kādu šasiju, tad Honda tur sagatavoja? Varbūt pasties tos iepriekšējos gadus, kur naudu tik melnajā caurumā grūda, bet rezultātu nebija...Pēdējā gadā Brauns difuzoru izperināja, kam pašti Hondas vadība nemaz neticēja, ka tas vairs dos kādus panākumus un notinās...un līdzko daļēji atrisinājās sāga ar difuzoriem, tā Brawniem ar visu super truper šasiju bij kā bij Topošais čempions vienkārši perfekti izmantoja radušos situāciju (6 uzvaras 7 sacīkstēs) un viss.

     [+] [-]

, 2014-04-21 20:53, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: tā nu paliek jautājums kādu motoru HAAS paņems. neticas ka Ferrari, bet Cosworth pa ja gribētu, nepaspēs.
Stāsta, ka Ford

     [+] [-]

, 2014-04-21 21:03, pirms 10 gadiem
killo2000 rakstīja: Un kādu šasiju, tad Honda tur sagatavoja? Varbūt pasties tos iepriekšējos gadus, kur naudu tik melnajā caurumā grūda, bet rezultātu nebija...Pēdējā gadā Brauns difuzoru izperināja, kam pašti Hondas vadība nemaz neticēja, ka tas vairs dos kādus panākumus un notinās...un līdzko daļēji atrisinājās sāga ar difuzoriem, tā Brawniem ar visu super truper šasiju bij kā bij Topošais čempions vienkārši perfekti izmantoja radušos situāciju (6 uzvaras 7 sacīkstēs) un viss.
Honda uzbūvēja gatavu formulu, kurā bez pārbūves varēja ielikt pat Mercedes dzinēju. Honda to formulu ar dubulto difuzoru būvēt sāka jau iepriekšējas sezonas vidū - sezona, kura bija norakstāma.
Braunam nav ne mazākās sajēgas no formulas uzbūves, viņš māk izrēķināt, cik degvielu vajag apļiem, un no svara izrēķināt vidējo apļa laiku, bet viņš nezina, no kādiem materiāliem ir ražotas detaļas. Brauna uzdevums bija taktika, to viņš pieprata ļoti labi, tagad, kad degvielas uzpilde ir aizliegta, no viņa nav nekādas jēgas, jo viņš nekādā veidā nevar ietekmēt rezultātus - pat vēl trakāk, dēļ viņa spožajiem risinājumiem Mercedes pagājušā gadā daudz zaudēja, jo abi piloti bija spiest bezjēgā braukt ar Pirelli riepām tik lēni, ka izdevīgāk bija braukt ātrāk un veikt papildus pitstopus.

     [+] [-]

, 2014-04-21 23:09, pirms 10 gadiem
archdevil rakstīja: Honda uzbūvēja gatavu formulu, kurā bez pārbūves varēja ielikt pat Mercedes dzinēju. Honda to formulu ar dubulto difuzoru būvēt sāka jau iepriekšējas sezonas vidū - sezona, kura bija norakstāma.
Braunam nav ne mazākās sajēgas no formulas uzbūves, viņš māk izrēķināt, cik degvielu vajag apļiem, un no svara izrēķināt vidējo apļa laiku, bet viņš nezina, no kādiem materiāliem ir ražotas detaļas. Brauna uzdevums bija taktika, to viņš pieprata ļoti labi, tagad, kad degvielas uzpilde ir aizliegta, no viņa nav nekādas jēgas, jo viņš nekādā veidā nevar ietekmēt rezultātus - pat vēl trakāk, dēļ viņa spožajiem risinājumiem Mercedes pagājušā gadā daudz zaudēja, jo abi piloti bija spiest bezjēgā braukt ar Pirelli riepām tik lēni, ka izdevīgāk bija braukt ātrāk un veikt papildus pitstopus.
Tu jau vari teikt, ko gribi, bet fakts ir tāds, ka Honda nesaredzēja tam modelim potenciālu un neskatoties uz izmesto naudas žūksni atmeta visam ar roku, bet Brauns tur tomēr kko saskatīja un paņēma komandu uz sevi... To faktu tu nevari izmainīt, lai kā tev to gribētos.

     [+] [-]

, 2014-04-21 23:58, pirms 10 gadiem
killo2000 rakstīja: Tu jau vari teikt, ko gribi, bet fakts ir tāds, ka Honda nesaredzēja tam modelim potenciālu un neskatoties uz izmesto naudas žūksni atmeta visam ar roku, bet Brauns tur tomēr kko saskatīja un paņēma komandu uz sevi... To faktu tu nevari izmainīt, lai kā tev to gribētos.
Es nopirktu pat HRT komandu par 1 mārciņu, nemaz nerunājot par Honda. Sliktāk man nepaliktu, es tikai vinnētu neskatoties ne uz kādiem rezultātiem.

     [+] [-]

, 2014-04-22 10:53, pirms 10 gadiem
archdevil rakstīja: Es nopirktu pat HRT komandu par 1 mārciņu, nemaz nerunājot par Honda. Sliktāk man nepaliktu, es tikai vinnētu neskatoties ne uz kādiem rezultātiem.
Beidz stāstīt muļķības. Neviens to komandu negribēja ņemt, pats Brauns tur centās pierunāt Hondu, lai paliek utt. kaut vai paskaties kā Braunam gāja ar sponsoru meklēšanu (un pat tad, kad jau testos un vēlāk sacenēs šie pa pirmajām vietām laida)...Pēc kara jau visi gudri, bet tajā brīdī situācija bija tāda, ka principā neviens tur potenciālu nesaskatīja - ne Honda ne uzrunātie investori utt... beigās Brauns paņēma uz saviem pleciem.