Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels varētu pievienoties "Renault" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels varētu pievienoties "Renault" komandai
Sebastians Fetels. Foto: imago images/Scanpix

Sebastianam Fetelam šī gada izskaņā beigsies līgums ar "Ferrari", un kā viena no iespējamajām nākamajām vācu F1 pilota komandām šobrīd tiek minēta "Renault".

"Ferrari" sastāvā Fetels aizvadījis jau piecas sezonas, divās no tām sasniedzot otro vietu čempionātā, taču iepriekšējā gadā četrkārtējais pasaules čempions zināmā mērā palika jaunā komandas biedra Šarla Leklēra ēnā. "Ferrari" vadība un Fetels šobrīd ir sarunu procesā par iespējamo līguma pagarināšanu, taču aizkulisēs daudz tiek runāts par to, ka, ļoti iespējams, pieredzējušajam sportistam vajadzēs meklēt citu komandu.

Kā viena no iespējamajām Fetela nākamajām komandām šobrīd tiek minēta "Renault". Franču vienība varētu parakstīt līgumu ar Fetelu, ja no tālākas sadarbības atteiksies Daniels Rikjardo, kurš, cik zināms, nav apmierināts ar viņam dotajām iespējām.

"Es nevaru pateikt "nē", jo viņš ir lielisks braucējs, liels čempions," jautāts par to, vai Fetels varētu kļūt par "Renault" pilotu, sacīja komandas vadītājs Sirils Abitebūls. "Savulaik kopā strādājām pie dzinēju attīstīšanas un kopā izcīnījām uzvaras. Tajā pašā laikā es labprātāk strādāju ar nākotnes, nevis vakardienas pilotiem. Mums arī ir sava pilotu akadēmija un tajā ir sportisti, kas 2021. vai 2022. gadā varētu kļūt par F1 pilotiem. Tas jāpatur prātā, jo, kad 2016. gadā izveidojām šo akadēmiju, mērķis bija panākt, lai 2021. gadā mums būtu savs pilots "Formulā 1"."

Savulaik tieši ar "Renault" ražotajiem motoriem "Red Bull" komandas sastāvā Fetels izcīnīja visus savus līdzšinējos titulus. Šobrīd viņam ir 32 gadi un karjera pamazām tuvojas norietam. Pats pilots par iespējamo pievienošanos kādai no vidējā ešalona komandām izsakās ar šaubām.

"Es tiešām nezinu," atbild Fetels. "Tāda varētu būt mana šī brīža atbilde - es tiešām nezinu."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

     [+] [-]

, 2020-03-22 10:33, pirms 5 gadiem
Laiks pakārt čībiņas uz naglas