Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bahreinas F1 posms notiks virtuālā vidē un tiks translēts tiešraidē

Juris Grīns
Juris Grīns

Lai gan F1 pasaules čempionāta pirmie posmi ir atcelti vai pārcelti uz nenoteiktu laiku, organizatori sarīkojuši iespēju līdzjutējiem sajust sacensību garšu citādā veidā. Šo svētdien plānotā Bahreinas "Grand Prix" izcīņa tiks aizvadīta virtuāli ar reālo F1 pilotu līdzdalību un tiks translēta tiešraidē.

Uz šo brīdi ir pilnībā atcelti Austrālijā un Monako gaidāmie "Formula 1" posmi, kamēr sacensības Bahreinā, Ķīnā, Nīderlandē, Spānijā un Vjetnamā pārceltas uz vēlāku laiku, lai gan arī šeit ir daudz neskaidrību un nav skaidri zināms, vai tās varēs notikt citā norises laikā. Kamēr pasaulē valda ārkārtas stāvoklis un vairums cilvēku cenšas uzturēties savās mājās, F1 čempionāta rīkotāji izdomājuši, kā iepriecināt fanus.

Proti, šo svētdien plānotais Bahreinas posms notiks virtuālā vidē, sacensībās piedaloties vismaz daļai no F1 pilotiem, kā arī citām ar šo sporta veidu saistītajām personībām. "F1 Esports Virtual Grand Prix Series" norisināsies vairākos posmos un par pamatu tiks izmantota "Codemasters" radītā datorspēle "F1 2019". Sacīkstēs tiks aizvadīta puse no realitātē plānotās distances (Bahreinas gadījumā 28 apļi), un tās tiks translētas tiešraidē "Formula 1" sociālajos tīklos. Starts - svētdien, 22. martā plkst. 22:00 vakarā pēc Latvijas laika.

Tiek ziņots, ka visiem būs jāstartē ar vienādiem mašīnu regulējumiem, ierobežotām iespējām sabojāt spēkratus, kā arī ieslēgtu bremžu pretbloķēšanas iekārtu un vilces kontroli, lai atvieglotu braukšanu tiem, kas ar šo spēli nav tik labi pazīstami. Arī pārējie virtuālā F1 čempionāta posmi notiks tajos datumos, kad bija plānotas atceltās vai pārceltās sacīkstes. Šobrīd gan vēl nav zināms, kuri F1 piloti izies uz starta.

Bahreinas virtuālās F1 sacīkstes translēs:

- https://www.youtube.com/user/Formul...
- https://www.twitch.tv/formula1
- https://www.facebook.com/Formula1/

Izmantotie resursi:
The official home of Formula 1® | F1.com

     [+] [-]

, 2020-03-21 20:35, pirms 5 gadiem
Steidzami meklējam žurnālistus, kas ir specializējušies e-vides gonku, spēļu u.c. translāciju komentēšanā. Nez e-svarcelšana arī jau eksistē?

     [+] [-]

, 2020-03-22 02:16, pirms 5 gadiem
Veloce esports arī rīko to pašu (viņi jau rīkoja AUS GP). Tikai viņi sāk 2 stundas agrāk... un arī tur bus Hulkenbergs. Arī citi esošie un bijušie braucēji, kā arī e-F1 labākie braucēji un youtuberi + Tibo Kurtuā.