Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo: "Labāk tikt diskvalificētam nekā izstāties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo: "Labāk tikt diskvalificētam nekā izstāties"
Daniels Rikjardo
Foto: Digitale/Scanpix

Lai gan Daniels Rikjardo Austrālijas "Grand Prix" guva otro vietu un pēc tam tika diskvalificēts, viņš pats atzīst, ka labāk tā nekā braukt pirmajā pozīcijā un izstāties no sacensībām tehnisku problēmu dēļ.

"Tas mazliet izbojāja prieku par šo nevainojamo dienu," atzīst Rikjardo, kurš šogad pirmo sezonu pārstāv čempionvienību "Red Bull". "Sacīkstē es paveicu labu darbu un kāpu uz pjedestāla. Tas, kas notika pēc tam, ir ārpus manas kontroles. Taču, ja godīgi, tad labāk, lai ir tā kā tagad nekā izstāties no sacensībām ar tehniskām problēmām. Šo diskvalifikāciju cenšos uztvert tāpat kā jebkuru nedēļas dienu."

Ņemot vērā daudzās problēmas, kas "Red Bull" komandai bija pirmssezonas testos, Rikjardo atzīst, ka nebija gaidījis no RB10 formulas tik labu ātrumu un izturību pirmajā posmā Melburnā.

"Ziemas laikā darbu vairāk veicām ar mērķi panākt izturību, ne tik daudz ātrumu," skaidro Rikjardo. "Tikai Melburnā mums bija iespēja sākt strādāt ar mašīnas regulējumiem. RB10 pārsteidza mani ar savu diezgan labo konkurētspēju sausā trasē un ļoti labo konkurētspēju slapjā laikā. Nākamo sacīkšu laikā veiksim uzlabojumus un būs vēl daudz labāk. Centīsimies noķert tās komandas, kas testos veica vairāk kilometrus."

Rikjardo uzskata, ka šobrīd "Red Bull" ir cīņā par otrās spēcīgākās komandas nosaukumu. Nav noslēpums, ka "Mercedes" šobrīd ir visiem priekšā, bet tiek spekulēts, ka otrā spēcīgākā komanda pašlaik ir vai nu "McLaren" vai "Williams", taču kaut kur turpat ir arī "Ferrari" un "Force India", kā arī, iespējams, "Red Bull".

"Šobrīd mēs esam cīņā par otrās labākās komandas nosaukumu," saka Rikjardo. "Tas pavisam noteikti nav tas, ko mēs gribam, taču tā ir daudz labāka situācija par to, uz ko mēs cerējām vēl pirms dažām nedēļām. Domāju, ka tiklīdz mēs pilnveidosim regulējumus, varēsim sākt ķert rokā "Mercedes". Nav gan šaubu - arī viņi attīstīs mašīnu, taču,manuprāt mēs atrodamies labā pozīcijā, lai veiktu lielākus soļus uz priekšu par viņiem."

Izmantotie resursi:
F1 Fanatic - The independent F1 blog and motor...

  +4 [+] [-]

, 2014-03-21 09:50, pirms 11 gadiem
Tas izklausās pēc uzbrauciena Fetelam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja