Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Pirelli" skaidro, ka plīsusī riepa bijusi eksperimentāla

Juris Grīns
Juris Grīns

"Pirelli" skaidro, ka plīsusī riepa bijusi eksperimentāla
"Pirelli" F1 riepa
Foto: Digitale/Scanpix

Riepu kompānija "Pirelli" pēc ceturtdien testu laikā Bahreinā notikušā negadījuma, kad Niko Rosberga vadītajai "Mercedes" formulai, braucot lielā ātrumā, pēkšņi sprāga riepa, sniegusi savu skaidrojumu par notikušo.

Jau ziņojām, ka Rosbergs savā "Twitter" dienasgrāmatā ierakstīja, ka pie ātruma 320 km/h negaidīti uzsprāgusi viena no riepām un mašīna nekontrolējami izslīdējusi. Lai gan tā nekur neietriecās, mašīnu nācās labot un komanda trīs dienu garumā notikušos testus priekšlaicīgi beidza. Vēlāk viņš šo ierakstu, acīm redzot pēc "Pirelli" lūguma, dzēsa.

Tomēr Rosbergam ir vairāk kā 430 tūkstoši sekotāju un šī ziņa, protams, tika pamanīta. "Pirelli" vadībai neizdevās noslēpt notikušo un pēc tam, kad internetā jau parādījās viedoklis, ka arī nākošgad F1 riepas būs neprognozējamas un pat bīstamas, tā bija spiesta sniegt savu paskaidrojumu.

Oficiālajā paziņojumā "Pirelli" skaidro, ka šīs bijušas eksperimentālas riepas, kas saturējušas iepriekš vēl neizmantotas sastāvdaļas un struktūru, turklāt nākušas pa taisno no laboratorijas. Kompānija apstiprina, ka vairs tās netiks izmēģinātas.

"Par riepu drošību nākamā gada čempionātā nav nekādu šaubu," sola "Pirelli". "Negadījums, kas notika ar Rosberga auto, tiek izmeklēts un par iegūtajiem rezultātiem mēs informēsim gan Starptautisko automobiļu federāciju, gan komandas."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2013-12-20 11:53, pirms 11 gadiem
Tad jau ja pfu pfu pfu rosbergs butu karoti nolicis butu uz ekspermenta rēķina