Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels kvalifikācijā avarē, Noriss uzveic Verstapenu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels kvalifikācijā avarē, Noriss uzveic Verstapenu
Lando Noriss. Foto: f1.com

ASV GP izcīņas kvalifikācijā Ostinas trasē aizvadītajā naktī "McLaren" pilots Lando Noriss uzveica Maksu Verstapenu cīņā par pirmo starta vietu. Tikmēr "Mercedes" komandas abiem pilotiem neveicās - Luiss Hamiltons nepārvarēja pirmo kārtu, bet Džordžs Rasels avarēja trešās sesijas izskaņā.

Noriss bija uzrādījis ātrāko apļa laiku, neskatoties uz ne tik labu pēdējo sektoru, kamēr otrajā sektorā britu sportista rezultāts bija īpaši labs. Tomēr piloti nepaspēja nobraukt pēdējos lidojošos apļus, jo Rasels nesavaldīja mašīnu priekšpēdējā līkumā, izslīdēja grants joslā un spēcīgi ietriecās barjerā, pēc kā tiesneši izkāra dubultos dzeltenos karogus. Verstapens tobrīd bija nobraucis pirmo sektoru, kurā bija 0.2 sekundes ātrāks par Norisu, tomēr "Red Bull" pilots vēl nebija paspējis veikt otro sektoru, kurā sāncensis iepriekš bija īpaši ātrs.

Atgādināsim, kad sestdienas vakarā notikušajā sprinta sacīkstē Verstapens pārliecinoši uzvarēja, kamēr Noriss startā no ceturtās pozīcijas bija pacēlies uz otro, bet pēdējā aplī piekāpās Karlosam Saincam.

"Ferrari" piloti bija ātri arī "Grand Prix" kvalifikācijā, ierindojoties aiz Verstapena un Norisa. Saincs uzrādīja trešo ātrāko apli, atstājot aiz sevis Šarlu Leklēru, tālāk sekoja "McLaren" pārstāvis Oskars Piastri, bet Rasels bija paspējis sasniegt sesto labāko rezultātu.

Augstajā septītajā vietā ierindojās Pjērs Gazlī. Gan viņam, gan "Alpine" komandai tas ir atkārtots augstākais kvalifikācijas rezultāts šosezon (septītā starta vieta viņam bija arī Spānijas posmā). Pirmo desmitnieku noslēdza Fernando Alonso, Kevins Magnusens un Serhio Peress.

Pārsteigums bija septiņkārtējā F1 čempiona Hamiltona netikšana tālāk par pirmo kārtu. Attiecīgajā sesijā veterāns bija pussekundi lēnāks par komandas biedru Raselu un palika deviņpadsmitais. 12. līkumā sportists kļūdījās bremzējot un izbrauca pārāk plaši.

Jāpiebilst, ka Hamiltons piedāvājis ziedot viņam piešķirtās uzlabotās mašīnas detaļas, lai tās varētu izmantot komandas biedrs. Uz šo posmu ieviestos uzlabojumus "Mercedes" atveduši tikai vienā eksemplārā, un Rasels savus sabojāja avārijā.

Norisam šī ir ceturtā pole positon pēdējos piecos posmos. Statistika liecina, ka Ostinas trasē līdz šim piecas reizes uzvarējuši piloti, kas startējuši no pirmās pozīcijas, tāpat piecas uzvaras pilotiem, kas sacensības sākuši no otrās vietas. "Grand Prix" sacensību sākums svētdienas vakarā plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

ASV GP kvalifikācijas rezultāti:

Starta kārtība:

     [+] [-]

, 2024-10-20 10:34, aizvakar
Norisam neveiksme Sprintā pārvērtās veiksmē kvalifikācijā... kvalifikāciju neskatījos (tikko noskatījos hailaitus) un Norisam ļoti paveicās, ka Makss nevarēja pabeigt save pēdējo apli... protams, Norisam vēl būtu bijusi iespēja savu pēdējo vārdu teikt, tomēr pirmā sektora starplaiki bija par labu Maksam... kā būtu, to mēs nekad neuzzināsim...

Tagad priekšā sacīkste, kur liela nozīme būs startam un tam, cik labi abiem titula pretendentiem izdosies saglabāt riepas labā stāvoklī... ja Maksam izdosies pārspēt Lando, tad tas var krietni iedragāt Lando izredzes kopvērtējumā... tā ka intriga ir...