Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso grib startēt "Indy 500", Batons baidās no ovāliem

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso grib startēt "Indy 500", Batons baidās no ovāliem
Fernando Alonso
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Fernando Alonso atzinis, ka pēc F1 karjeras beigšanas labprāt gribētu izmēģināt spēkus leģendārajās "Indy 500" autosacīkstēs. Džensons Batons tikmēr atzinis, ka formulu sacensības ovālu trasēs ir pārlieku bīstamas, bet Lūisam Hamiltonam IndyCar vienkārši neinteresē.

Fernando Alonso divas reizes kļuvis par F1 pasaules čempionu un divas reizes uzvarējis Monako "Grand Prix" posmā. Tāpat viņš jau iepriekš atklājis, ka vēlētos startēt un uzvarēt Lemānas 24 stundu sacīkstēs. Arī tas varētu notikt pēc spāņa aiziešanas no F1.

"Ir trīs sacīkstes, kas ir lielākās motoru sporta leģendas - Monako, Lemāna un "Indy 500"," viņš nesen izteicās Spānijas presē. "Zinu, ka būtu grūti uzvarēt visās trijās, bet tas būtu lielisks izaicinājums."

Neoficiāls tituls, ko piešķir šo trīs sacīkšu uzvarētājiem saucas "Triple Crown of Motorsport". Līdz šim vienīgais pie uzvarām Monako, Lemānā un Indianapolisā ticis vien brits Greiems Hils. Visā autosporta vēsturē šajās trīs sacīkstēs startējuši un vismaz vienā no tām uzvarējuši 17 piloti. Savukārt Huans Pablo Montoija ir vienīgais no aktivajiem autosportistiem, kurš spējis uzvarēt divās no šīm sacensībām (Monako "Grand Prix" un "Indy 500").

Tikmēr Alonso pašreizējais "McLaren" komandas biedrs Džensons Batons par "Indy 500" nedomā.

"Pārāk bīstami," viņš saka.

Arī pašreizējam F1 čempionam Lūisam Hamiltonam tika jautāts, vai viņu interesētu starts Indianapolisas motoru spīdvejā.

"Kad Naidžels Mansels 1993. gadā tur brauca, IndyCar mašīnas bija foršas," viņš saka. "Tagad tās vairs tādas nav."

Šī gada "Indy 500" notiks 29. maijā. Sacīkstes risināsies jau 100. reizi.

Izmantotie resursi:
Wheels24.co.za, South Africa's best motoring...

Vai sekosi līdzi šī gada Indy 500?

  • 13

  • 51