Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 čempionātā startēs jauna komanda

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 čempionātā startēs jauna komanda
Foto: Racing Point Force India Formula One Team

Lai gan pasaules autosports šobrīd ieņēmis pārtraukumu, aizkulisēs tiek strādāts pie jaunas "Formaula 1" komandas izveides, kas debiju čempionātā varētu piedzīvot 2021. vai 2022. gadā.

Jau pagājušā gada septembrī parādījās ziņas, kas jauna komanda, kuras nosaukums būs "Panthera Team Asia" un bāzes vieta atrodas netālu no Silverstounas trases, gatavojas debijai F1 pasaules čempionātā. Toreiz vienības līdzīpašnieks Benžamins Durāns pauda, ka mērķis ir būt uz starta jau 2021. gadā.

Šobrīd Durāns apgalvo, ka projekta virzība uz priekšu turpinās.

"Mūsu projekts joprojām kustās uz priekšu, bet vēl ir pāragri sniegt kādus oficiālus paziņojumus," viņš saka. "Joprojām veicam pārrunas ar visām iesaistītajām pusēm, piemēram, FIA un F1 čempionāta vadību. Tāpat runājam ar vairākiem dzinēju piegādātājiem, kas vēlētos pārdot mums noteiktas mašīnas komponentes, bet vēl nav panākta formāla vienošanās."

Jāpiemin, ka jauno F1 tehnisko noteikumu ieviešana ir pārcelta uz 2022. gadu, bet jau nākamgad stāsies spēkā ierobežojumi, kas katrai komandai ļaus tērēt ne vairāk par 175 miljoniem ASV dolāru gadā. Šīs pārmaiņas visdrīzāk ietekmēs arī "Panthera Team Asia" plānus un tās ierašanās ir ticamāka tieši 2022. gadā.

"Tas, kurā gadā aizvadīsim pirmo sezonu, atkarīgs no vairākiem faktoriem, piemēram, cik ātri tiks saņemts pieteikuma apstiprinājums," saka Durāns.