Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Mūs pārsteidza "Mercedes" komandas stratēģija"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Mūs pārsteidza "Mercedes" komandas stratēģija"
Sebastians Fetels pitstopā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Austrālijas "Grand Prix" trešās vietas ieguvējs Sebastians Fetels atzīst, ka cerības uz uzvaru "Ferrari" pilotiem sabojāja sacensību apturēšana pēc Fernando Alonso un Estebana Gutjeresa sadursmes, tomēr kopumā "Mercedes" komandai viņa pārstāvētā vienība šogad esot ātruma ziņā pietuvojusies.

Fetels startā no trešās vietas pakāpās uz pirmo, atrodoties līdera godā līdz pat brīdim, kad pēc Alonso un Gutjeresa avārijas sacīkstes tika apturētas. Turpināt cīņu "Ferrari" izvēlējās ar mīkstākā sastāva riepām un vēlāk vēl reizi devās boksos, kamēr "Mercedes" braucēji tika pie cietākām riepām un varēja bez pitstopiem aizbraukt līdz finišam.

Fetels finišēja trešais, kamēr Niko Rosbergs un Luiss Hamiltons ieņēma pirmo un otro vietu.

"Jums jāpiekrīt, ka sarkanie karogi mums nepalīdzēja," sacīja Fetels. "Mēs nespējām paredzēt, ka abi "Mercedes" piloti izvēlēsies braukt ar cietākā sastāva riepām un līdz finišam vairs nedosies boksos. Mēs izmēģinājām agresīvāku stratēģiju, kas nenostrādāja, taču citādi ar šo trešo vietu esmu ļoti, ļoti apmierināts. Mēs izmēģinājām visu un varbūt nākošajā reizē tas nostrādās."

Lai gan "Mercedes" komanda guvusi dubultuzvaru F1 sezonas pirmajā posmā Melburnas trasē, Fetels atzīst, ka "Ferrari" ir izdevies pietuvoties.

"Pavisam noteikti varu teikt, ka esam pietuvojušies," secina Fetels. "Pagājušajā gadā šī bija trase, kur mums klājās gandrīz vissmagāk, tāpēc ir daudz kā pozitīva. Tiesa gan, cerējām, ka kvalifikācijā būsim spēcīgāki, taču tas nebija noteicošais. Šodien pēc grūtās vakardienas klājās labāk. Bijām daudz tuvāk viņiem. Sarkanie karogi, kā jau teicu, mums nepalīdzēja, taču tajā pašā laikā daudz ieguvām startā. Šis bija grandiozs starts. Tas man atgādināja pagājušā gada Ungārijas posmu, kad arī pirmajā līkumā viņus abus apdzinu."

Fetela komandas biedrs Kimi Raikonens izstājās, tobrīd ieņemdams trešo vietu. Sportists vēlāk atzina, ka motoram, lai gan tas joprojām darbojies, sākusi ievērojami zust jauda. Iebraucot boksos, no mašīnas arī parādījās liesmas.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

  -1 [+] [-]

, 2016-03-20 13:02, pirms 9 gadiem
Froza Ferrari!

     [+] [-]

, 2016-03-20 13:30, pirms 9 gadiem
vienkārši vajadzēja likt Medium riepas un miers nevis čakarējies ar Soft un Super Soft

  +1 [+] [-]

, 2016-03-20 14:06, pirms 9 gadiem
Kimi atkal tehnikas brukšanas lāsts... Ceru, ka sezonas turpinājumā tas atkāpsies. Bet citādi - Forza Ferrari!

  +4 [+] [-]

, 2016-03-20 15:37, pirms 9 gadiem
Ak, tad vienam avārija iztraucēja gonku? Un Hamiltonam vispār nesačakarēja? Hamiltons jau bija nomainījis riepas un reāli visi pārējie uz to vinnēja 20 sekundes attiecībā pret Hamiltonu. Protams, HAM palīdzēja fakts, ka tika iznīcināts visu priekšā braucošo pārsvars, bet, ja viņš būtu apli nogaidījis uz pitiem, tad uz atkārtoto startu jau būtu startējis 4ais.