Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" komanda dos Raikonenam pēdējo iespēju

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" komanda dos Raikonenam pēdējo iespēju
Kimi Raikonens
Foto: REUTERS/Scanpix

"Ferrari" prezidents Serdžio Markione paziņojis, ka Kimi Raikonens tiks nomainīts, ja 2018. gada sezonā nespēs būt pietiekoši ātrs.

Šobrīd 38 gadus vecais Raikonens ir vecākais no F1 pasaules čempionātā startējošajiem pilotiem. "Ferrari" komandā viņš 2007. gadā kļuva par čempionu, bet "Ferrari" sastāvā atgriezās 2014. gada sezonā. Četru sezonu laikā, kas pavadītas startējot kopā ar Fernando Alonso un Sebastianu Fetelu, somu autosportistam tā arī nav izdevies ne reizi uzvarēt. Fetels pēdējo trīs gadu laikā uzvarējis astoņas reizes un katru sezonu ierindojies augstākā pozīcijā kopvērtējumā nekā Raikonens.

Lai gan Raikonenam ir līgums uz vēl vienu sezonu, komandas prezidents Markione pavēstījis, ka sportistam jāatgūst sava kādreizējā forma, ja viņš grib būt "Ferrari" pilots ilgāk.

"Mans personīgais viedoklis ir tāds, ka, ja izdotos atrast īsto atslēgu, Raikonens ir spējīgs braukt kā Dievs," stāsta Markione. "Tomēr mums šī atslēga ir jāatrod. Kad viss ir labi, ir prieks skatīties kā viņš brauc. Viņam ir neticami liela aukstasinība. Citos brīžos šķiet, ka viņš atpūšas. Snieguma ziņā viņam būtu jābūt lielākai stabilitātei, bet ir svarīgi atrast atslēgu, lai viņš arī citās trasēs brauktu tā kā, piemēram, Monako."

Markione atzīst, ka nākamā sezona visticamāk būs pēdējā, kad vēl varētu tikt meklēta šāda "atslēga": "Iespējams, šī būs pēdējā sezona, lai atrastu atslēgu, un tas ir jāizdara. Būtu žēl, ja viņš aizietu no F1 neparādot savu patieso potenciālu."

Lai gan "Ferrari" sastāvā gribētu braukt daudzi, Markione pavēstījis, ka gadījumā, ja Raikonenam nāksies doties prom, viņa vietā tiks pieņemts kāds no jaunajiem braucējiem, iespējams, "Formula 2" čempions Šārls Leklers, kurš nākamgad brauks "Sauber" komandā.

"Mēs redzam, ka tādi piloti kā Leklers, Verstapens vai Džiovinaci ir apveltīti ar lieliskām braukšanas prasmēm, un viņi spēj ietekmēt pilotu tirgu," saka Markione. "Esmu apmierināts, ka esam izvēlējušies Leklerku. Domāju, ja nespēsim atrast Raikonena atslēgu, izvēle kritīs uz kādu no jaunajiem pilotiem."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2017-12-19 22:42, pirms 7 gadiem
Paši vien sačskarējāt Kimī lieliskos brīžus ar savu tupo pitstopa stratēğiju!

  -1 [+] [-]

, 2017-12-19 22:56, pirms 7 gadiem
Kimi, braucot pēdējos gados Ferrari, ļoti bieži trūcis vai nu konkurētspējīgas (vai piemērotas, salīdzinājumā ar Fetelu) mašīnas, vai vienkārši sportiskās veiksmes. Vai nu vāģis nobirst, vai kāds no trases izsit, utt. Atceros, kāds viņš bija, kad brauca pēc atgriešanās no ilgā pārtraukuma, vēl ar Lotus - tad viņš bija pirmais pilots, mašīna bija taisīta, ņemot vērā viņa braukšanas stilu, un arī veiksme dažubrīd uzsmaidīja - un bija pavisam cita lieta. Ferrari sastāvā kopā ar Fetelu tā visa trūkst, jo 50:50 jau viss netiek darīts. Tāpēc nevar viņam pārmest, ka rezultāti nevelk līdzi Fetelam. Lai Markione uztaisa "atslēgu" - uzbūvē mašīnu pēc Kimi, ne Fetela vajadzībām, un tad paskatīsimies!

     [+] [-]

, 2017-12-20 09:38, pirms 7 gadiem
Markione laikam nesaprot reālo situāciju komandā - tiek spēlēts, lai Feteļš uzvar, ko dažreiz pat ar tupiem pitstopiem panāk, lai neizskatītos, ka tiek norakts Raikonens. Un tad grib, lai uzvar. Visi regulējumi ir, lai Feteļš uzvarētu. Un tad brīnās, ka Raikonenam formula fiziski neiet ātrāk.
Ir bijušas reizes, ka Raikonens mazliet pa karstu iestrebj, bet viņš vismaz cīnās, nevis čīkst kā Feteļš, ka nevar apdzīt.

     [+] [-]

, 2017-12-20 09:50, pirms 7 gadiem
Pārvērtēts pilots. Vienu haļavno titulu pacēlis un visi baigā starā par viņu.

     [+] [-]

, 2017-12-20 15:33, pirms 7 gadiem
Markeone ir tik smieklīgs. Kimi problēma bija problēmas ar stratēģiju,cik pjedestālus, punktus viņam nozaga absolūti d u mjas stratēģijas? Mašīnas priekšas daļu pārbūvēja Fettela vajadzī ām un Kimi mūždien bija problēma ar peiekšas riepām, kas izjauca gan bremzēšanas balancu, punktu no kura iebrauc līkumā u.c. a šitas vecais nīkulis runā ko absolūti dumju.