Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Masa varētu atgriezties, "Mercedes" otro pilotu paziņos nākamgad

Juris Grīns
Juris Grīns

Masa varētu atgriezties, "Mercedes" otro pilotu paziņos nākamgad
Botass un Hamiltons - komandas biedri?
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

"Mercedes" komandas vadība, kas šobrīd veic pārrunas ar vairākiem sportistiem, otro pilotu gatavojas apstiprināt tikai nākamgad. Tikmēr "Williams" vienība sākusi sarunas ar Felipi Masu, kurš varētu ieņemt Valteri Botasa vietu nākamajā F1 sezonā, ja soms aizies uz "Mercedes".

Šobrīd jau ir skaidri zināms, ka Botass ir tas pilots, kuru "Mercedes" vadība visvairāk vēlas redzēt par Lūisa Hamiltona komandas biedru 2017. gada sezonā. Sportistu, kuram šobrīd ir spēkā esošas līgumsaistības ar "Williams", viņa pašreizējie darba devēji sākotnēji neesot gribējuši atbrīvot no kontrakta, taču šobrīd pārrunas turpinās.

Pirmajā gadījumā apmaiņā pret Botasu "Mercedes" piedāvāja "Williams" komandai savu testpilotu Paskālu Verleinu, kā arī samazinātu cenu motoriem. No šādas iespējas "Williams" atteicās, ņemot vērā, ka tās otrs pilots 2017. gadā būs 18 gadus vecais F1 debitants Lenss Strols, kuram ir salīdzinoši maza pieredze - vien trīs sezonas mazāko kategoriju formulu sacīkstēs.

Tagad "Williams" vadītāja vietas izpildītāka Klēra Viljamsa atzinusi, ka ļautu Botasam doties uz "Mercedes", ja atrastos kāds pieredzējis un ātrs pilots, ko sacīkšu mašīnā sēdināt viņa vietā. Šī iemesla dēļ "Williams" sākusi sarunas ar Felipi Masu, kurš varētu atteikties no plāniem beigt F1 karjeru un tomēr turpinātu startēt čempionātā, ja Botass pievienosies "Mercedes".

"Mercedes" vienība tikmēr paziņojusi, ka komandas otro pilotu nosauks tikai nākamgad. Ātrākais, kad tas varētu notikt, ir 3. janvāris.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-12-19 11:29, pirms 8 gadiem
Masa jau ir par vecu. Viņš bija sasodīti labs 2009 gada sezonā un 2010 līdz Baričello atsperei, bet labi ka pēc visa tā spēja atgriezties sportā. Taču laiks iet un ja reiz reizi pielikts punkts, tad jāmet miers. Ir taču daudz citu izaicinājumu.

     [+] [-]

, 2016-12-19 13:59, pirms 8 gadiem
bet kapēc Wiliams nevarētu pamēģināt nolīgt bijušo toro rosso braucēju Jean-Éric Vergne ? It kā pieredze F1 čempionāta ir , braucējs viņš bija labs , jo gan 2012 , gan 2014 gada čempionāta bija labāks par komandas biedru (Rikardo un Kvjatu) vienīgais līgums viņam traucē Formula E ēmpionāta noslēgtais liģums ar kaut kādu komandu , bet to abas puses varētu mierīgi lauzt

     [+] [-]

, 2016-12-19 19:10, pirms 8 gadiem
Ja Williams nav neviena cita pieredzējuša pilota, Masa nebūtu slikts variants. Vienīgi viņam pašam situācija divdomīga, it kā jau atvadījies no F1, bet tagad atgriezties... Nezinu. Tiesa, no otras puses, aizvadītās sezonas gaitā situācija veidojās tāda, ka komandai Masa nebija galvenais trumpis, viņi gribēja kādu jauno, un varbūt šis noskaņojums vismaz daļēji provocēja Masu paziņot par karjeras beigām. Rosberga lēmums sajauca visas kārtis daudziem.
Bet man nebūtu iebildumu, savukārt Botasam tas dotu lielo iespēju (var jau, protams, arī kāds cits no pieredzējušiem uz Williams iet, bet vai kāds tāds šobrīd pieejams, kas turklāt būtu komandai pa prātam).

  +1 [+] [-]

, 2016-12-19 19:25, pirms 8 gadiem
Principā uz vienu sezonu būtu sakarīgs variants no Williams komandas viedokļa - 2 jauni piloti (pat, ja viens ar pieredzi citur) starpsezonā būtu liels risks, kad mainās noteikumi un formulu uzvedība trasē - tur tieši vajag jaunā talantā un šajā komandā braukuša vecā-pieredzējušā saikni..