Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Futbola un citu sporta veidu zvaigznes investē F1 komandā "Alpine" 200 miljonus eiro

Juris Grīns
Juris Grīns

Futbola un citu sporta veidu zvaigznes investē F1 komandā "Alpine" 200 miljonus eiro
Foto: Motorsport.com

Kļuvušas zināmas pasaules sporta zvaigznes, kas kļuvuši par līdzīpašniekiem F1 čempionāta komandā "Alpine".

Šī gada jūnijā "Renault Group" paziņoja, ka ir pārdevusi 24% no savas F1 komandas investoru apvienībai, kas par to samaksājusi 200 miljonus eiro. Visa komanda tobrīd tika novērtēta uz 900 miljoniem.

Komandu nopirka investīciju uzņēmumu "Otro Capital", "RedBird Capital Partners" un "Maximum Efforts Investments" konsorcijs. "Maximum Efforts Investments" galvgalī atrodas Holivudas aktieri Raiens Renoldss un Robs Makelhenijs, kuriem pieder arī Velsas futbola klubs "Wrexham AFC". Tāpat starp investoriem tika minēts aktieris Maikls B. Džordans.

Tagad publiski paziņots, ka šajā investoru apvienībā ietilpst arī dažādi slaveni sportisti. Starp tiem ir četrkārtējs pasaules lielāko golfa turnīru uzvarētājs Rorijs Makilrojs, olimpiskais un pasaules čempions boksā Entonijs Džoršua, bijušais futbola klubu "Valencia", "Chelsea" un "Manchester United" pussargs Huans Mata, kā arī "Liverpool" aizsargs Trents Aleksandrs-Arnolds un citi.

Kopš "Renault" komanda mainīja identitāti, pārtopot par "Alpine", tai izdevies uzvarēt vienā sacīkstē, bet vēl trīs citās, ieskaitot divreiz šogad, izcīnīt pjedestālus. 2021. gadā tika sasniegta piektā vieta Konstruktoru kausā, pērn jau ceturtā, bet šobrīd tā ieņem sesto vietu. Pacelties augstāk praktiski vairs nav cerību, taču arī tuvākie sekotāji atpaliek daudz.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv