Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Tods neredz iespēju tuvākajā laikā rīkot F1 sacīkstes Āfrikā

Tods neredz iespēju tuvākajā laikā rīkot F1 sacīkstes Āfrikā
Žans Tods kopā ar sievu F1 posmā Montekarlo
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods atzinis, ka tuvākajā nākotnē Āfrikā nenotiks F1 posms, bet pieļauj, ka WRC rallija kalendārā drīzumā varētu atgriezties Kenijas rallijs.

Jūlijā F1 prezidents Bernijs Eklstons atzina, ka vēlās, lai Dienvidāfrikas Republikā tuvākajos gados varētu aizvadīt F1 posmu. ''Šis ir vēl viens kontinents, kur vēlamies, lai notiktu posms. Būtu jauki, ja F1 notiktu visos pasaules kontinentos,'' toreiz teica F1 prezidents.

Taču citās domās ir FIA prezidents Tods, kurš atzina, ka neredz iespēju tuvākajos gados Āfrikā aizvadīt F1 posmu. ''Šobrīd tās ir tikai runas par interesi aizvadīt F1 sacīkstes kādā Āfrikas pilsētā,'' iesāk Tods. ''Šobrīd neredzu iespēju, ka tuvākajos trijos vai piecos gados F1 varētu notikt Āfrikā.''

Nesen Tods bija Kenijā un pēc vizītes FIA prezidents atzina, ka šeit būtu laba vieta, kur noorganizēt WRC ralliju. Pēdējo reizi rallijs Kenijā norisinājās tālajā 2002. gadā, kad uzvaru šeit izcīnīja Kolins Makrejs. 2003. gadā rallijs šeit vairs nenorisinājās, jo rallija organizētāji nespēja nodrošināt visus nepieciešamos drošības pasākumus.

''Āfrika ir skaista vieta, kur varētu noorganizēt automašīnu sacīkstes. Tas varētu būt, vai nu WRC vai arī Cross Country sacīkstes. Mēs runājam ar organizētājiem par garu ātrumposmu rallijiem, tāpēc mēs izskatām dažādas iespējas, lai tādējādi gūtu lielāko labumu no Āfrikas, Eiropas, Āzijas un no visas pārējās pasaules,'' tā Tods.

Atgādināsim, ka pirms gada Kenijas motoru sporta federācija atzina, ka no 2013. gada Safari rallijs varētu atgriezties pasaules rallija čempionāta kalendārā.

Izmantotie resursi:
planetf1.com

Slēpts komentārs: Ruck&Maul

  +4 [+] [-]

, 2010-10-19 12:24, pirms 14 gadiem
Kāpēc tad viņš neredz tur iespējas, žurnālisti nepajautāja? DĀR tak bagāta valsts.

     [+] [-]

, 2010-10-19 13:08, pirms 14 gadiem
Tagad fotoparaksts ir pareizs

     [+] [-]

, 2010-10-19 13:38, pirms 14 gadiem
Timofejs rakstīja: Kāpēc tad viņš neredz tur iespējas, žurnālisti nepajautāja? DĀR tak bagāta valsts.
Ar bagātu nepietiek. Vajag arī kādu cilvēku, uzņēmumu vai pašvaldību, kuri būtu gatavi izmest vējā ~200 miljonus dolāru. Turklāt katru gadu šai summai piemest klāt dažus miljonus. Kaut kā nav dzirdēts, ka Āfrikā ir uzradies šāds cilvēks.

  +3 [+] [-]

, 2010-10-19 13:53, pirms 14 gadiem
"Būtu jauki, ja F1 notiktu visos pasaules kontinentos,'' toreiz teica F1 prezidents.

arii Antarktiidaa pie pingviiniem?

     [+] [-]

, 2010-10-20 00:06, pirms 14 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Kad tad Vidusjūras piekrastē ir bijis tik silts janvāris, ka dāma var Montekarlo rallija laikā atļauties valkāt tādu tērpu kā redzams fotogrāfijā?
Vispār F1 Montekarlo posms notiek pavasarī. Sajauci ar WRC.