Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" apstiprina sadarbības šķiršanu ar "Renault", sāktas sarunas ar "Ferrari"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" apstiprina sadarbības šķiršanu ar "Renault", sāktas sarunas ar "Ferrari"
Dītrihs Matešics
Foto: SCANPIX SWEDEN

"Red Bull Racing" īpašnieks Dītrihs Matešics apstiprinājis, ka ir gatavs paturēt savu komandu Formulā 1, ja tai izdosies vienoties par dzinēju piegādi ar "Ferrari".

Matešics apstiprina, ka "Red Bull" un "Renault" vienojušies par sadarbības šķiršanu šīs sezonas izskaņā, pieliekot punktu ilgu laiku klīdušajām spekulācijām. Matešics stāsta, ka vienošanās panākta mutiski, un abām pusēm sadarbību turpināt šķiet bezjēdzīgi.

"Mūsu mērķis nav piektā vai sestā vieta čempionātā," saka austriešu miljardieris. "Mums ir nepieciešams jauns motors."

Kamēr "Red Bull" meklē motoru piegādātāju nākamajam gadam, ilgtermiņā tiek domāts par sadarbības uzsākšanu ar kādu jaunu ražotāju. Singapūrā izplatījušās ziņas, ka šis ražotājs būtu "Volkswagen/Audi" un ar jaunajiem F1 motoriem "Red Bull" komanda varētu tikt apgādāta 2018. gadā.

"Nākamajiem diviem vai trim gadiem tas būtu pieņemams risinājums," runājot par iespējamo sadarbību ar "Ferrari", saka Dītrihs Matešics, apstiprinot, ka pārrunas jau sāktas un itāļu puse pagaidām ir noskaņota poztitīvi.

Jautāts par to, cik spēcīga "Red Bull" komanda varētu būt ar "Ferrari" motoriem, Matešics ir atklāts: "Ja "Ferrari" kā rūpnīcas komanda ar Sebastianu Fetelu nespēj cīnīties par titulu, tad arī mēs, būdami partneru statusā, nespēsim izdarīt. Tomēr mēs varētu būt aptuveni pirmajās trīs starta rindās, iespējams, varētu cīnīties par pjedestāliem."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com - F1 News, NASCAR Racing, MotoGP