Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Pēc tādām sacīkstēm kā Ungārijā ātrāk gribas atgriezties uz starta"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Pēc tādām sacīkstēm kā Ungārijā ātrāk gribas atgriezties uz starta"
Luiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

F1 pasaules čempionāta līderis Luiss Hamiltons no "Mercedes" komandas ir noslēdzis vasaras atvaļinājumu, atpūties pirms galvenajām sezonas cīņām, pagozējoties arī dzeltenās preses lappusēs.

"Bija lieliski paņemt pārtraukumu no sacīkstēm un pavadīt laiku relaksējoties, trenējoties un uzlādējot baterijas, bet, protams, prātā vienmēr ir tā liesma, kas rada vēlmi atgriezties uz starta, sevišķi pēc tādām sacensībām, kādas piedzīvoju Ungārijā," stāsta Hamiltons.

Iepriekšējā posmā Hamiltons sasniedza sezonas sliktāko rezultātu - sesto vietu. Šobrīd F1 čempionātā aizvadīti desmit posmi. Deviņos no tiem Hamiltons startējis no pirmās vietas un piecos izcīnot uzvaru arī sacīkstē.

Tikmēr F1 sezonas otro daļu ar jaunām ambīcijām gatavs uzsākt Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs, kurš pavisam noteikti cer pārspēt britu cīņā par 2015. gada pasaules čempiona titulu. Abu starpā šobrīd 21 punktus un nekas vēl nav izšķirts. Hamiltona uzdevums - nepieļaut Rosberga tuvošanos.

"Spā ir lieliska trase, kur uzsākt sezonas otro pusi," atzīst Hamiltons. "Šī ir patiesi brīnišķīga vecā tipa trase ar plašu vēsturi. Lielākoties tajā ir vidēji ātri un ātri līkumi, tāpēc visu sacīksti, vairāk vai mazāk, pedālis jāspiež grīdā, kas ir ļoti patīkami."

Pagājušajā gadā Hamiltonam Beļģijas posms nebija no veiksmīgākajiem - pēc sadursmes ar Rosbergu formulas bojājumu dēļ viņš izstājās. Rosbergs finišēja otrais, par spīti salauztam antispārnam, bet komanda vēlāk atzina, ka tieši viņš ir vainīgs sadursmes izraisīšanā.

Hamiltons Spā trasē startējis astoņas reizes, bet uzvarējis tikai vienreiz. Tas notika 2010. gadā, vēl startējot "McLaren" sastāvā.

"Šādās klasiskās trasēs startēt ir īpašs notikums, tāpēc es šo uzvaru labi atceros," saka Hamiltons. "Es mīlu šo trasi un mans mērķis svētdien ir atkal uzvarēt."

Mazliet pievēršoties Hamiltona privātās dzīves lietām, vasaras brīvdienās sportists redzēts izejam sabiedrībā ar pasaulslaveno dziedātāju Riannu, dzeltenās preses žurnālistiem liekot sākt baumas par tuvu attiecību sākšanos šo abu cilvēku starpā.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

  -1 [+] [-]

, 2015-08-19 15:17, pirms 9 gadiem
Fetels un Alonso uz pjedestāla!

     [+] [-]

, 2015-08-19 16:26, pirms 9 gadiem
Par Kimi uzvaru!