Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" F1 komandu skar būtiskas izmaiņas

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" F1 komandu skar būtiskas izmaiņas
Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Kompānija "Daimler" ir pārdevusi gandrīz pusi no sev piederošajās F1 komandas "Mercedes" akcijām, kā rezultātā šobrīd tā vienlīdzīgās daļās pieder arī Toto Volfam un "Ineos".

Par "Mercedes" vienības līdzīpašnieci "Ineos" grupa kļuva šogad britu miljardiera Džima Retklifa vadībā. Tagad "Ineos" savu daļu palielinājusi, tāpat kā Toto Volfs, un abām pusēm nu pieder pa 33.33% no komandas. Tikpat liela daļa turpmāk piederēs arī "Daimler", kas līdz šim bija galvenā komandas īpašniece ar 60% lielu daļu. Volfam līdz šim piederēja 30%.

Arī turpmāk formāli šī būs "Mercedes" rūpnīcas komanda, tuvākajos gados startējot F1 pasaules čempionātā ar šī zīmola šasijām un motoriem. Savukārt Volfs, par spīti daudzajām baumām, arī turpmāk vadīs komandu, pašlaik apstiprinot savu palikšanu amatā uz vismaz trim gadiem.

Paredzams, ka jau pavisam drīz tiks paziņots arī par Lūisa Hamiltona palikšanu "Mercedes" sastāvā. Daži avoti apgalvo, ka jaunu līgumu ar komandu brits jau parakstījis, lai gan pagaidām tas aizvien nav oficiāli apstiprināts.

Kopš 2010. gada, kad "Mercedes" ar savu komandu atgriezās "Formulā 1", tai izdevies uzvarēt 93 sacīkstēs, kā arī pēdējos sešus gadus pēc kārtas vienība triumfējusi gan Konstruktoru kausa, gan pilotu kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

     [+] [-]

, 2020-12-18 13:12, pirms 4 gadiem
Tomēr baumas bija pamatotas, ka Mercedes pamazām atstās F1, un iespējams, ka pat motorus neražos, jo to pašizmaksa no 3mio$ 2010.gadā ir izaugušas līdz 25mio$ šogad par motora vienību.
Ne velti RedBull pieprasa iesaldēt motoru attīstību no 2022.gada pirmā posma, jo attīstīt Honda motoru nebūs pa kabatai.

     [+] [-]

, 2020-12-18 14:19, pirms 4 gadiem
Tad jau Hamis ar visticamāk noslēgs 3 gadus līgumu ar meršiem. Redzēs vai šie beidzot paaugstinās Raselu uz meršu komanda 2022. Gada sezonā vai palaidīs vaļā kā tas bija ar Verleinu un Okonu.
Vai Hamis pats grib lai viņam līdzvērtīgs komandas biedrs

     [+] [-]

, 2020-12-18 16:32, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Tad jau Hamis ar visticamāk noslēgs 3 gadus līgumu ar meršiem. Redzēs vai šie beidzot paaugstinās Raselu uz meršu komanda 2022. Gada sezonā vai palaidīs vaļā kā tas bija ar Verleinu un Okonu.
Vai Hamis pats grib lai viņam līdzvērtīgs komandas biedrs
Dodu 99%, ka Rassels 2022. gadā būs Mercedes.

     [+] [-]

, 2020-12-18 16:35, pirms 4 gadiem
Kaut kas šāds jau bija gaidāms. Mercedes (tā pat kā citi ražotāji) pamazām sāk norobežoties no F1. Tā pat baumoja, ka viens no iemesliem, kapēc Volfs nesteidzās pagarināt līgumu ar komandu bija nesaskaņas ar Mercedes vadītājiem. Kaut kas pēdējos gados tur vairs nebija pa ceļam.

     [+] [-]

, 2020-12-18 19:20, pirms 4 gadiem
Viss kādreiz beidzās, Čikago bulls ir labs piemērs cik gadus dominējau un viss izbeidzās 1 dienā...