Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" motori būs īpaši pielāgoti "Red Bull" formulām

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" motori būs īpaši pielāgoti "Red Bull" formulām
"Red Bull" formulas
Foto: Digitale/Scanpix

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners atklāj, ka kompānija "Renault" jaunos F1 motorus izstrādā īpaši viņu vajadzībām, taču mazākā budžeta dēļ to kvalitāte necietīs.

Lai gan "Renault" ir vieni no F1 motoru piegādātājiem, šai kompānijai vairs nav savas rūpnīcas komandas. Uz "Renault" komandas bāzes pirms dažiem gadiem tika izveidota "Lotus" komanda, tomēr galvenie sadarbības partneri šim franču autoražotājam ir pašreizējā čempionvienība "Red Bull".

"Mēs viņiem esam kā rūpnīcas komanda un tas nozīmē, ka "Renault" darīs visu iespējamo, lai pielāgotu savu motoru mūsu nākošā gada mašīnai," stāsta Kristians Horners. "Motors nākamsezon būs būtisks sacīkšu elements. Mēs cieši sadarbojamies ar "Renault", veidojot jauno auto un pielāgojot to motoram. Viņu speciālizācija ir motori, mēs koncentrējamies uz šasijām, līdz ar to tas ir kolektīvs darbs jau vairākus pēdējos gadus."

Tomēr pastāv uzskats, ka "Renault" budžets ir mazāks nekā "Ferrari" un "Mercedes" kompānijām, kas arī ražo F1 motorus, un Horners to nenoliedz. Tomēr viņš uzskata, ka "Renault" ar mazāku naudas daudzumu spēj paveikt vairāk nekā citi.

"Viņu sasniegumi ir fantastiski un kopā mēs esam paveikuši dažas gandrīz vai fenomenālas lietas," saka Horners. "Iespējams, viņiem nav lielākais budžets, taču viņi ir pierādījuši, ka savu naudu spēj iztērēt apdomīgāk. Esam pilnīgi droši, ka mums būs spēcīgs motors!"

Ar "Renault" darbinātās mašīnas aizvadītajā sezonā uzvarēja 14 sacīkstēs no 19. Tikai trīs uzvaras bija "Mercedes", bet divas - "Ferrari". 2012. gadā situācija bija atšķirīga, jo 20 notikušajās sacensībās "Renault" uzvarēja deviņas reizes, astoņas uzvaras bija "Mercedes", bet trīs - "Ferrari".

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +1 [+] [-]

, 2013-12-18 12:39, pirms 11 gadiem
Tā kā visu nosaka aeirodinamika, tad dzinēja galvenā prasība ir izturība, pārējais ir otršķirīgs. Šodienas F1 sacīkstēs dzinējs neko nenosaka - galvenais lai iztur 2000km un viss, jo uzvar formula ar vislabāko aeirodinamiku nevis ar vislabāko motoru (Mercedes), vislābāko kārbu (Ferrari) vai braucēju.

  -1 [+] [-]

, 2013-12-18 12:39, pirms 11 gadiem
Renault nekad nav bijushi bagataakie, taa ka tam nav jabut parsteigumam, kaa arii motori nav tie sliktakie bijushi

  +2 [+] [-]

, 2013-12-18 12:49, pirms 11 gadiem
Pēdējoreiz, kad lasīju Renim tas motors ir par 15kg smagāks par Ferrari. Kā jau Batons teica, pirmie testi būs interesanti.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-18 12:56, pirms 11 gadiem
Sebs par daudziem ir 15 kg vieglāks

karliss rakstīja: Pēdējoreiz, kad lasīju Renim tas motors ir par 15kg smagāks par Ferrari. Kā jau Batons teica, pirmie testi būs interesanti.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-18 13:08, pirms 11 gadiem
M I K U C I S rakstīja: Sebs par daudziem ir 15 kg vieglāks
pa 15 nē, bet par 10 noteikti.