Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" vēlas Hilkenbergu komandas līdera statusā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" vēlas Hilkenbergu komandas līdera statusā
Hilkenbergs un Magnusens
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Niko Hilkenbergs ir saņēmis atļauju pamest "Force India" komandu un nākamajā sezonā pārstāvēs "Renault" krāsas. Franču rūpnīca vēlas, lai tieši vācietis kļūtu par komandas līderi, jo saskata sportistā visas nepieciešamās īpašības un iemaņas, kas tam nepieciešamas.

"Force India" komandas rindās Hilkenbergs startēja vairākas sezonas, taču samērā negaidīti noslēdza līgumu ar "Renault", tikai pēc tam saņemot atļauju no Vidžaja Maljas vadītās vienības lauzt līdzšinējo kontraktu.

"Mēs nenojautām, ka kaut kas tāds notiks," atzīst "Force India" vadītāja vietas izpildītājs Bobs Fernlijs. "Kāpēc šāds lēmums, to jāprasa Vidžajam. Mēs uz to reaģējām profesionāli un ātri, lai gan vēl pirms nedēļas neko par to nezinājām. Tagad pašiem jānomierinās, jo "Renault" vēršanās pie Niko mums nācas kā pārsteigums, lai neteiktu vairāk."

Tikmēr "Renault" komanda, kas jau iepriekš likusi nojaust, ka vēlas sastāvā redzēt labākus pilotus par Kevinu Magnusenu un Džoljonu Palmeru, slavē Hilkenbergu par viņa līdzšinējiem sasniegumiem. Vācietis guvis panākumus dažādās autosacīkstēs, vienmēr bijis stabili ātrs arī Formulā 1, taču rūpnīcas komandā startēs pirmo reizi.

"Niko ir viens no tiem pilotiem, kas sevi jau ir pierādījis," atzīst "Renault" komandas vadītājs Frederiks Vasērs. "Savā pirmajā sezonā viņš kļuva par GP2 čempionu, lai gan visā vēsturē kaut kas tāds izdevies vien trim sportistiem - viņam, Niko Rosbergam un Lūisam Hamiltonam. Viņš ir guvis panākumus visur, kur startējis, tostarp arī Lemānā. Viņš arī ir īsts līderis, kurš spējīgs motivēt komandu. Viņam ir liela pieredze, un viņš ir ļoti ātrs. Mūsu komandai šajā attīstības fāzē tas ir ļoti būtiski. No tehniskā viedokļa pieredzējis un stabils braucējs var iedot precīzas zināšanas par to, ko tieši mašīnai ir nepieciešams uzlabot. Tas palīdzētu komandai strādāt ātrāk un efektīvāk. Jau šobrīd esam priecīgi par to, ka viņš ir ar mums."

Tikmēr tiek ziņots, ka Magnusens, kurš pagaidām vēl brauc "Renault" sastāvā, karjeru varētu turpināt IndyCar čempionātā, kur interesi par viņu izrādījusi spēcīgā "Andretti Autosport" komanda. Savukārt pārrunas par startēšanu F1 komandā "Force India" sācis pašreizējais "Manor" pilots Paskāls Verleins, kurš 2017. gadā varētu kļūt par Serhio Peresa pārinieku.

Izmantotie resursi:
F1Today.net
FOX SPORTS - Latest Sports News, Live Scores,...

     [+] [-]

, 2016-10-19 00:31, pirms 8 gadiem
Zalais....iebaz sev to I i tup..l...I - Hulkenbergs!!!

     [+] [-]

, 2016-10-19 07:50, pirms 8 gadiem
Vispār ir Hilkenbergs, ko izmanto ne tikai SC

     [+] [-]

, 2016-10-19 08:11, pirms 8 gadiem
Gan jau ka Okons kļūs par Niko komandas biedru, jo Magnusens ir atzinis ka F1 pasaule viņu mazliet nogurdina līdz ar to viņš varētu pāriet uz IndyCar.

Williams paņems Strolu un paturēs Botasu

Force India paņems Verleinu, lai varētu iegūt lētākus Mercedes dzinējus

Manor paņems Harjanto un Kingu

     [+] [-]

, 2016-10-19 21:39, pirms 8 gadiem
Nu tad ceru, ka Renault nākamgad būs spēks, jo Niko to ir pelnījis.