Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Braukt "Eau Rouge" līkumā ar F1 ir unikāla, gluži neticama sajūta"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Braukt "Eau Rouge" līkumā ar F1 ir unikāla, gluži neticama sajūta"
Valteri Botass
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Williams" F1 komandas piloti Valteri Botass un Felipe Masa atzinuši, ka Spā-Frankošamps trase, kur notiks sezonas nākamais posms, esot viena no viņu mīļākajām sacensību norises vietām un abi tēmē pasaules čempionāta otro pusi sākt ar augstiem rezultātiem.

Iepriekšējais posms Ungārijā Botasam un Masam bija neveiksmīgs - otro reizi sezonā neviens no viņiem netika punktos, un jau tad tika apgalvots, ka līdzīgas neveiksmes varētu tikt piedzīvotas tādās trasēs kā Singapūra un Suzuka. Tikmēr Spā-Frankošamps esot gluži piemērota "Williams" formulām un abi braucēji mērķē tikt uz pjedestāla.

"Spā ir viena no manām mīļākajām trasēm," saka Botass. "Ir grūti aprakstīt to sajūtu, kas rodas, ar Formulu 1 traucoties "Eau Rouge" līkumā - tā ir unikāla, gluži neticama. "Williams" formulām ar savu raksturu šī trase vienmēr ir ļoti piemērota, tāpēc šajā nedēļas nogalē tēmēju uz augstu rezultātu. Arī laikapstākļi bieži iejaucas sacensību norisē, tāpēc jāuzmanās, jo tie var mainīties ļoti ātri."

Pērn Botass Beļģijas "Grand Prix" noslēdza trešajā vietā, zaudējot tikai Danielam Rikjardo ("Red Bull"), kurš guva uzvaru, un Niko Rosbergam ("Mercedes"), kurš savukārt finišēja otrais. Masam tik labi neveicās un viņš palika ārpus pirmā desmitnieka, tomēr brazīlietim šī trase padodas un 2008. gadā, vēl startējot "Ferrari" sastāvā, viņš te ir arī uzvarējis.

"Spā daudziem braucējiem ir mīļākā trase un man tā pavisam noteikti patīk labāk par visām citām," saka Masa. "Vienmēr ir patīkami labus rezultātus sasniegt trasēs, kurās braukt patīk vislabāk. Laikapstākļi šeit mēdz pārsteigt, tāpēc ir būtiski laikus pieņemt pareizo stratēģiju. Šajā trasē izceļas mūsu mašīnas spēcīgākās puses, tāpēc sezonas otro daļu esam gatavi sākt ar augstām vietām Beļģijā."

Beļģijas F1 posms notiks šo svētdien, 23. augustā.

F1 sezonas kopvērtējumā Botass ir ceturtais (77 punkti), Masa ieņem sesto vietu (74 punkti), kamēr "Williams-Mercedes" komanda ir trešā Konstruktoru kausā.

Izmantotie resursi:
Home - Formula 1 & Formula E News - FormulaSpy
Formula 1®

     [+] [-]

, 2015-08-18 22:07, pirms 9 gadiem
Mēs zinām, kā Massa uzvarēja 2008.gada Beļģijas GP - pēdējos apļos uzlija lietus, Kimi izspieda Hamiltonu no trases, pēc tam Hamiltons palaida atpakaļ Kimi priekšā un tās pašas taisnes galā atkal paspēja apdzīt. Pēc tam Kimi izlidoja no trases, Ferrari pasūdzējās, ka Hamiltons ir guvis priekšrocību nogriežot trasi, par to saņēma 25 sekunžu sodu, kas ļāva haļavščikam Massam kļūt par uzvarētāju!!!
Jo Massa nemāk braukt pa slapjo, līdz ar to, raksta autoram norādīt, ka Massam padodas šī trase, ir tupuma kalngals un pilnīga nekompetence.