Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Makss Verstapens nākamgad kļūs par visu laiku jaunāko F1 pilotu

Makss Verstapens nākamgad kļūs par visu laiku jaunāko F1 pilotu
Makss Verstapens
Foto: SIPA/Scanpix

16 gadus vecais Nīderlandes autobraucējs Makss Verstapens nākamsezon kļūs par visu laiku jaunāko F1 pilotu sacensību vēsturē. Jaunais autosporta talants nākamsezon pārstāvēs "Toro Rosso" komandu.

Šobrīd tikai 16 gadus vecais Makss Verstapens aizvada veiksmīgu FIA "Formula 3" Eiropas čempionāta sezonu. Savā pirmajā auto sacensību (līdz tam brauca kartingu sacīkstēs) sezonā jaunais talants ir izcīnījis astoņas uzvaras (no 27) un kopvērtējumā ieņem otro vietu.

Šodien "Red Bull" paziņoja, ka Verstapens nākamgad debitēs vienā no divām organizācijai piederošajām F1 komandām – "Toro Rosso". Talantīgais Verstapens komandā brauks kopā ar krievu Daniilu Kvjatu, aizvietojot Žanu-Eriku Verņē. Paredzams, ka Verstapens debitēs jau 2015.gada sezonas pirmajā posmā – tobrīd jaunajam Nīderlandes autosportistam būs tikai 17 gadu.

Makss Verstapens ir pazīstamā Josa Verstapena dēls. Joss Verstapens no 1994. līdz 2003.gadam pārstāvēja tādas F1 komandas kā "Benetton", "Stewart" un "Arrows". Divreiz karjerā Verstapens ir kāpis arī F1 pjedestāla.

Pagaidām jaunākais pilots, kas piedalījies F1 sacensībās, ir Haime Alguersuari, kurš no 2009. līdz 2011.gadam pārstāvēja "Toro Rosso". Savās debijas sacīkstēs – 2009.gada Ungārijas "Grand Prix" izcīņā – spāņu autobraucējs bija 19 gadus un 125 dienas vecs.

Izmantotie resursi:
Red Bull Annab Tiivad - redbull.com

     [+] [-]

, 2014-08-19 00:03, pirms 10 gadiem
Biju gaidījis, ka ar Kvjatu brauks Saincs un Makss būs GP2, bet laikam Saincs tomēr tiks izīrēts uz Caterham.

Vispār Makss tai RB jauniešu rangā visai ātri uzleca pašā augšā.

Mans RB jauniešu rangs bija:
Saincs
da Kosta
Gaslijs
Verstapens

     [+] [-]

, 2014-08-19 04:42, pirms 10 gadiem
Saincu stumj atpakal ...
zel liekas talantigs calis

  -1 [+] [-]

, 2014-08-19 09:20, pirms 10 gadiem
Viss sports (ne tikai F1) iet tādā virzienā, ka drīz debitēs 14 gadu vecumā jau. Medicīna strādā (attiecībā uz fiziskajiem sportiem, labs pierādījums Meilutīte).

Vernjē gan neiet- nesen gandrīz runāja par pievienošanos RB, tagad pat vairs nepaliks TR. Kaut gan izskatās RB īsti pirmai komandai pilotu nevajadzēs tuvākos gadus un tad priekš citiem jau arī baigi negatavosi.

  +4 [+] [-]

, 2014-08-19 10:35, pirms 10 gadiem
Verstapens ir labāks par Sainsu, jo sacensībās brauc ne ar to labāko tehniku, un brauc pa saviem senču līdzekļiem, nevis kā Sainss, kuram ir 100% RedBull finansējums.
Joss Verstapens bija braucējs, kurš ar vrakiem spēja cīnīties ne tikai pa vidu un beigām, bet arī šad tad punktos iebraukt, tas ir, vismaz 6.vietā finišēt!!! Un šī iemesla dēļ bija populārs visā pasaulē. Dēls iet senča pēdās.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-19 11:10, pirms 10 gadiem
Joss Verstapens gadījumā nebija apdzīšanas rekordists? Parasti sāka no salīdzinoši sūdīgākām vietām, bet brauca vismaz skatītājiem interesanti - jo varēja arī kādu apdzīt.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-19 11:13, pirms 10 gadiem
Verstapens šosezon uzrāda fenomenālus rezultātus, brauktdams visnotaļ viduvējā komandā, ir čempionāta vicelīderis ar izcīnītām 8 uzvarām. Šajā gadījumā mēs runājam nevis par vēl vienu Sirotkinu, kurš būdams viduvējs pilots cer padsmit gados ielēkt F1 dēļ Krievijas naudas (kas nu jau vairāk vai mazāk skaidrs, ka vairs nenotiks), bet gan iespējams par jaunu Kimi Raikonenu, kurš arī F1 debitēja pēc lieliski aizvadītām nedaudz mazāk kā 30 sacīkstēm zemākajās klasēs. Vienīgā atšķirība, ka Kimi debitēja 21 gada vecumā, Verstapens debitēs 17 gados.
Tiesa gan, pagaidām tās ir tikai runas par viņa iespējamo debiju, tā pat kā pērn ap šo laiku arī jau pieminētais Sirotkins bija ar pusotru kāju F1.
Ja puika vāji aizvadīs pēdējos posmus, sezonu nāksies aizvadīt kā testpilotam.

     [+] [-]

, 2014-08-19 12:27, pirms 10 gadiem
Atceros, kad Batons debitēja 19 gados, tad daudzi baigi šūmējās un, laikam, Vilenēvs toreiz teica, ka tik jaunam pilotam F1 nav ko darīt.

     [+] [-]

, 2014-08-19 12:52, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Viss sports (ne tikai F1) iet tādā virzienā, ka drīz debitēs 14 gadu vecumā jau. Medicīna strādā (attiecībā uz fiziskajiem sportiem, labs pierādījums Meilutīte).

Vernjē gan neiet- nesen gandrīz runāja par pievienošanos RB, tagad pat vairs nepaliks TR. Kaut gan izskatās RB īsti pirmai komandai pilotu nevajadzēs tuvākos gadus un tad priekš citiem jau arī baigi negatavosi.
Šis sports dēļ jaunajiem tehniskajiem noteikumiem tiešām iet bērnu vai sēdoša suņa auguma pilotu virzienā. Tā kā nebrīnīšos, ja F1 parādīsies kartinga vecuma braucēji. Bet RBR 1 jaunu pilotu vajadzēs. Neticas, ka Fetels pēc līguma beigām samierināšies ar vāģi, kas nav ātrākais. Un ātrākā gods bez Ņūija buļļiem nav paredzams.

     [+] [-]

, 2014-08-19 14:02, pirms 10 gadiem
Šī tendence gan nav izdevīga Verstapenam ... tēvs bija gana liels un esmu drošs(preczi gan nezinu) ka dēls arī ir gana ražens augumā ... puisim draud skarbu skarbās diētas

xZ rakstīja: Šis sports dēļ jaunajiem tehniskajiem noteikumiem tiešām iet bērnu vai sēdoša suņa auguma pilotu virzienā. Tā kā nebrīnīšos, ja F1 parādīsies kartinga vecuma braucēji. Bet RBR 1 jaunu pilotu vajadzēs. Neticas, ka Fetels pēc līguma beigām samierināšies ar vāģi, kas nav ātrākais. Un ātrākā gods bez Ņūija buļļiem nav paredzams.

     [+] [-]

, 2014-08-19 15:26, pirms 10 gadiem
Tiko ziņa pienācā kad Caterham uz Beļģiju būs cits pilots Kobayashi vietā Andre Lotterer

     [+] [-]

, 2014-08-19 17:39, pirms 10 gadiem
Supervaronis rakstīja: Joss Verstapens gadījumā nebija apdzīšanas rekordists? Parasti sāka no salīdzinoši sūdīgākām vietām, bet brauca vismaz skatītājiem interesanti - jo varēja arī kādu apdzīt.
Drīzāk izstāšanās eksperts, jau savā pirmajā sacīkstē, būdams Šūmja komandasbiedrs Benetton komandā, kūleni uzmeta

     [+] [-]

, 2014-08-21 02:50, pirms 10 gadiem
xZ rakstīja: Šis sports dēļ jaunajiem tehniskajiem noteikumiem tiešām iet bērnu vai sēdoša suņa auguma pilotu virzienā. Tā kā nebrīnīšos, ja F1 parādīsies kartinga vecuma braucēji. Bet RBR 1 jaunu pilotu vajadzēs. Neticas, ka Fetels pēc līguma beigām samierināšies ar vāģi, kas nav ātrākais. Un ātrākā gods bez Ņūija buļļiem nav paredzams.
Nu es nerunāju tikai par šo sportu, bet par visiem kopumā. Basītī arī jau 16 gadīgie sāk profesionāli spēlēt. Fiziskajos sportos tas nozīmē tikai to, ka medicīna iet uz priekšu. Vēl neko nesaku par vingrotājiem, kuri ir lokani jaunības dēļ, bet es normālā variantā nevaru iedomāties, kā 16 gadīga peldētāja var nopeldēt ātrāk kā kāda 25-28 gadīga.

Par Fetelu? Hmm... nu nez. Kas tad viņu ņems? Vienīgās baumas par Hamiltona nomaiņu, lai merši būtu Vācijas komanda. + vēl Hamiltons izceļas ar algas prasībām. Ja šogad būs čempis, tad varbūt arī mersis iedos to līgumu. Ja Rosbergs pacels čempi, tad domāju meršiem nevajadzēs Hamiltonu ar tādu līgumu. Bet, ja Fetels atnāktu- domā viņam būtu labāka situācija, kā ir tagad RB? Rosbergs gluži nav Massa, pie kura atnāk Kimi un noliek "it kā" otrā pilota lomā.