Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapenu izbiedē degošās bremzes, Rasels saņem sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapenu izbiedē degošās bremzes, Rasels saņem sodu
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Lielbritānijas "Grand Prix" sprinta sacīkšu uzvarētājs Makss Verstapens atzina, ka sajutis izbīli, kad neilgi pirms starta viņa bremzes pēkšņi uzliesmoja. Otrajā vietā finišējušais Lūiss Hamiltons tikmēr stāsta, ka neko vairāk likt pretī Verstapenam nav spējis, savukārt viņa iespējamais nākamais komandas biedrs Džordžs Rasels par sadursmes izraisīšanu ticis pie trīs starta vietu soda.

Lai gan piektdien notikušajā kvalifikācijā Hamiltons bija ātrākais, neskatoties pat uz kļūdu otrajā lidojošajā aplī, sprinta sacensībās Verstapens viņu jau startā apdzina, pēc tam iekrāja nelielu, bet drošu pārsvaru, tādā veidā kontrolējot 17 apļus garo cīņu sev par labu. Tiesa, pirms starta uzliesmoja viņa priekšējā kreisā riteņa bremzes, kas sportistu sabiedēja.

"Biju par to pamatīgi satraucies," sacīja Verstapens. "Ja parādās neliela liesma, tas vēl nav nekas, bet šeit bija kārtīga uguns. Skatījos spogulī un cerēju, ka pēdējie ātrāk nostāsies savās vietās. Kad tuvojos trešajam līkumam, man nebija ne jausmas, vai manas bremzes darbosies, bet, par laimi, tām nebija nodarīti lieli bojājumi. Redzēju, ka cilvēki no tribīnēm mēģina nofotografēt manas degošās bremzes - viņiem noteikti sanākušas labas bildes."

Verstapens atzīst, ka "Red Bull" formula ir ātra līkumos, taču satraukums ir par ātrumu taisnēs, kur "Mercedes" mašīnas esot pārākas.

"Izskatās, ka mēs esam ātri līkumos, bet viņi visu nedēļas nogali ir ātri taisnēs," secinājis F1 čempionāta līderis. "Kaut ko izmēģināt iespējams tikai pirmajā treniņā, pēc tam vairs nekādas izmaiņas mašīnai veikt nedrīkst, tāpēc, ja kaut ko nošauj greizi, par to ir jācieš. Mūsu gadījumā tas ir nepietiekošs ātrums taisnēs. Mums būtu jāpārskata šis formāts, jo manā skatījumā ir nepareizi rīkot otros treniņbraucienus, ja mašīnai tobrīd neko vairs nedrīkst pārregulēt."

Otrās vietas ieguvējs Hamiltons atzina, ka neko daudz vairāk likt pretī Verstapenam nav spējis.

"Sacīkšu režīmā viņi ir ļoti spēcīgi," secina Hamiltons. "Viņš atrāvās no manis, un es tur neko daudz nevarēju izdarīt. Tāpēc svētdien mums kaut kā jāmēģina nokļūt un noturēties priekšā. Viņiem ir labs motors un šogad arī starti viņiem padodas lieliski. Mūsu sniegums startā ir kļuvis vājāks, un ir smagi jāpastrādā, lai tos uzlabotu, jo zaudēt pozīcijas nekad nav patīkami."

Runājot par jauno F1 formātu, kas pirmo reizi tiek izmēģināts tieši Silverstounas trasē, Hamiltons atzina: "Es nezinu, cik aizraujoši bija līdzjutējiem, bet manuprāt šī nedēļas nogale bijusi lieliska, jo kvalifikācija notika jau piektdien, un tas bija daudz baudāmāk. Nezinu, vai sprinta sacīkstes bija tās aizraujošākās, varbūt nākotnē jāizmēģina kāda cita versija, bet kopumā tas nedēļas nogali padara aizraujošāku."

Tikmēr "Williams" pilots Džordžs Rasels, kurš sacensību sākumā aizķēra Karlosa Sainsa "Ferrari" formulu, liekot konkurentam atkrist uz beigām, saņēmis trīs starta vietu sodu, līdz ar to "Grand Prix" sacensības šodien uzsāks kā divpadsmitais. Lielbritānijas posma sākums gaidāms plkst. 17:00 pēc Latvijas laika.

Lielbritānijas "Grand Prix" starta kārtība

VietaPilotsKomanda
1.Makss VerstapensRed Bull-Honda
2.Lūiss HamiltonsMercedes
3.Valteri BotassMercedes
4.Šarls LeklērsFerrari
5.Lendo NorissMcLaren-Mercedes
6.Daniels RikjardoMcLaren-Mercedes
7.Fernando AlonsoAlpine-Renault
8.Sebastians FetelsAston Martin-Mercedes
9.Estebans OkonsAlpine-Renault
10.Karloss SainssFerrari
11.Pjērs GaslīAlphaTauri-Honda
12.Džordžs RaselsWilliams-Mercedes
13.Kimi RaikonensAlfa Romeo-Ferrari
14.Lānss StrolsAston Martin-Mercedes
15.Antonio DžovinaciAlfa Romeo-Ferrari
16.Juki CunodaAlphaTauri-Honda
17.Nikolā LatifiWilliams-Mercedes
18.Miks ŠūmahersHaas-Ferrari
19.Ņikita MazepinsHaas-Ferrarri
20.Serhio PeressRed Bull-Honda

Kā vērtē pirmās F1 sprinta sacīkstes?

  • 49

  • 38

  • 22


     [+] [-]

, 2021-07-18 12:39, pirms 3 gadiem
Interesanti kam ir paredzēts 2. treniņš, ja neko mainīt nevar. Piešaut roku trasei?

     [+] [-]

, 2021-07-18 13:05, pirms 3 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Interesanti kam ir paredzēts 2. treniņš, ja neko mainīt nevar. Piešaut roku trasei?
Kā jau Verstapens todien teica - vienīgais, ko tu vari darīt, ir pārbaudīt riepu izturību sacīkšu režīmā...